آسیب های روانی ناشی از بازی های کامپیوتری

استفاده بی رویه از بازی های کامپیوتری می تواند اثرات منفی بسیاری را بر زندگی افراد کند. اولین و بدترین عواقب استفاده از بازی های کامپیوتری، اعتیاد به بازی های کامپیوتری است که حتی کودکان ۸ ساله را نیز به دام خود می اندازد. بنابراین کودکان شما از هر وسیله ای که برای بازی کردن استفاده می کنند، وظیفه شما به عنوان والدین این است که کنترل نسبی بر روی آن ها داشته باشید تا به عواقب بد آن دچار نشوند.
بیشتر بخوانید: آسیب های روانی ناشی از اینترنت
حتماً شما در کودکان و نوجوانان اقوام خود افرادی را دیده اید که اعتیاد به بازی های کامپیوتری دارند. طبیعتاً این استفاده بیش از حد از بازی های کامپیوتری عواقب و آسیب های روانی را برای آن ها به همراه خواهد داشت. در ادامه به شرح آسیب های روانی ناشی از بازی های کامپیوتری می پردازیم.
آسیب های روانی ناشی از بازی های کامپیوتری
-
پرخاشگری
از آنجایی که اکثر بازی های کامپیوتری حالت جنگی و خشن دارند، فرد برای گذشتن از مراحل مختلف باید همواره با دشمنان بجنگد و ادامه یافتن این گونه بازی ها، ستیزه جویی شدیدی را در فرد ایجاد کرده و او را تبدیل به یک فرد پرخاشگر و بی حوصله می کند.
-
منزوی شدن
کودکانی که اکثر اوقات خود را با بازی های کامپیوتری می گذرانند، گوشه گیر و درونگرا خواهند شد و در نتیجه خود را از اجتماع منزوی می کنند. چنین افراد در برخورد با دیگران ضعیف خواهند بود. این انزوا مبنایی برای مبتلا شدن به اختلالات مختلف است زیرا کودک دنیای خود را محدود به اتاقش می کند و از دنیای واقعی بیرون بی خبر خواهد ماند.
-
کند ذهن شدن
به این دلیل که بازی های کامپیوتری اغلب یک الگوریتم مشخص دارند و به دست افراد دیگر ساخته شده اند، کودک در زمان بازی فقط باید یک فرآیند از پیش تعیین شده را دنبال کند و هیچ خلاقیتی از خود نشان نخواهد داد. این امر منجر به کند شدن ذهن کودک خواهد شد. برخلاف بازی های کامپیوتری، بازی های معمایی مانند مکعب روبیک، باعث خلاق تر شدن کودک می شوند.
-
مختل کردن روابط بین اعضای خانواده
محیط روانی آرامش بخش در منزل نقش بسیار مهمی در سلامت روانی کودکان ایفا می کند. زمانی که بازی های کامپیوتری جای مسافرت، صحبت کردن، قدم زدن و بازی کردن با اعضای خانواده را می گیرد، روابط بین اعضای خانواده نیز روز به روز سردتر می شود و این یکی از بدترین آسیب های روانی ناشی از بازی های کامپیوتری است.
-
افت درسی
بازی های کامپیوتری جذابیت بالایی برای کودکان دارند، به همین دلیل کودکان اکثر وقت خود را صرف آن ها می کنند و کمتر به دنبال درس خواندن و انجام تکالیف مدرسه هستند. کودکانی که با این سبک زندگی بزرگ می شوند، طبعاً دچار افت درسی در مقاطع تحصیلی مختلف خواهد شد.
در این جا ما پنج آسیب روانی ناشی از بازی های کامپیوتری را به شما معرفی کردیم اما توجه داشته باشید که هر یک از این موارد، خود می توانند منجر به ایجاد اختلالات روانی مختلف در کودکان شوند. به عنوان مثال، اگر کودک شما زمان زیادی را در اتاقش برای بازی کردن با کامپیوتر صرف می کند، منزوی می شود و این منزوی شدن می تواند منجر به افسرده شدن کودک شما در سنین کم شود.
بیشتر بخوانید: آینده تکنولوژی کامپیوتر به کدام سمت خواهد رفت؟
دیدگاهتان را بنویسید