آمار طلاق عاطفی در ایران

آمار طلاق عاطفی در ایران تکان دهنده بوده و باعث نگرانی مسئولین و مردم شده است. متاسفانه این آمار وحشتناک بر روی کاهش تعداد ازدواج ها در کشور هم بی تاثیر نیست. شاید اصلی ترین دلیل این آمار نگران کننده طلاق عاطفی در ایران این است که مردم به دنبال ریشه یابی و حل مشکلات نیستند.
البته آمار دقیق طلاق عاطفی قابل دستیابی نیست زیرا طلاق عاطفی مانند طلاق ثبتی نیست که وقوع یا عدم وقوع آن به طور دقیق مشخص باشد. بلکه طلاق عاطفی یک طیف است که شدت آن می تواند از خیلی کم تا خیلی زیاد متغیر باشد. نکته دیگر اینکه در بسیاری از موارد خود زوجین نیز از اینکه دچار طلاق عاطفی شده اند آگاهی لازم را ندارند و حتی اگر نسبت به این موضوع آگاه باشند نیز در جایی آن را اعلام نمی کنند.
بنابراین به دلیل قابل دستیابی نبودن آمار دقیق طلاق عاطفی، مراجع مربوطه مجبورند با استفاده از استدلال هایی به تخمین حدودی این آمار دست بزنند.
بیشتر بخوانید: اگر با طلاق عاطفی مواجه شدیم چه باید بکنیم؟
نسبت ازدواج و طلاق عاطفی در ایران
به گزارش روزنامه آرمان، از هر دو ازدواج در ایران یک ازدواج به طلاق عاطفی منجر شده است. با این که زوجین در این آمار بالا نقش اساسی دارند اما مسئولین مربوطه نیز بی تقصیر نیستند زیرا این وظیفه مسئولین است که با ارائه راهکارهای مناسبی، سلامت جامعه و بنیان خانواده را حفظ کنند.
آمار طلاق عاطفی در ایران
در هر سال تقریباً ۱۷۰ هزار طلاق در کل کشور به ثبت می رسد و ۲ الی ۳ برابر این ۱۷۰ هزار طلاق ثبت شده، طلاق عاطفی رخ می دهد. این آمار بسیار نگران کننده است. یعنی به ازای هر ۱۰ طلاقی که به صورت رسمی ثبت می شود، ۲۰ تا ۳۰ طلاق عاطفی رخ می دهد که حتی بسیاری از آن ها به مرحله طلاق رسمی نیز نمی رسند. این افراد به مرحله بی تفاوتی از نظر احساسی و روابط جنسی می رسند و دیگر برایشان مهم نیست که بخواهند مشکلات موجود را برطرف کنند.
طلاق عاطفی والدین چه نقشی بر روی فرزندان دارد؟
طلاق عاطفی پدیده ای است که در اکثر خانواده ها اتفاق می افتد. اما آیا این آمار طلاق عاطفی در ایران بر روی وضعیت کودکان بی تاثیر است؟ خیر. فرزندان در محیط خانواده زندگی می کنند و به خوبی متوجه طلاق عاطفی والدین می شوند و این امر تاثیر منفی در زندگی آینده آن ها خواهد داشت زیرا نمی توانند معنای درستی از دوست داشتن، عاشق بودن و محبت به همسر را در ذهن خود جای دهند.
نتیجه گیری
طلاق عاطفی در ایران منجر به رشد روز افزون ازدواج سپید شده است. ازدواج سپید به معنای زندگی کردن زن و مرد زیر یک سقف بدون هیچ تعهد شرعی یا حقوقی می باشد که منجر به از بین رفتن بنیان خانواده می شود. در جامعه ای که طلاق عاطفی ۲ تا ۳ برابر طلاق رسمی اتفاق می افتد، نباید انتظار داشته باشیم که مسائلی مانند ازدواج سپید ریشه کن شود، بلکه باید به دنبال راه حلی مناسب برای خروجی از این بحران باشیم.
بیشتر بخوانید: از کجا بفهمیم دچار طلاق عاطفی شده ایم؟
دیدگاهتان را بنویسید