آیا سهامدار یا صاحب کسب و کار بودن دلیل توانایی مدیریت آن است؟

یک سهامدار می تواند کارمند شما نیز باشد، که در این صورت سهمی را در موفقیت کمپانی شما خواهد داشت و تمایل به موفق شدن محصولات شما خواهد داشت. همچنین ممکن است سهامدار تنها یک شریک تجاری باشد که متکی به موفقیت شما برای سود بردن خود باشد. نقش سهامداران در کسب و کارهای مختلف متفاوت می باشد. حال سوال این است که آیا این سهامدار یا صاحب کسب و کار لزوماً یک مدیر توانا است یا خیر.
بیشتر بخوانید: مدیر خوب چه خصوصیاتی دارد؟
یک سهامدار یک سرمایه گذار در کمپانی شما می باشد که کارهای او بر روی تصمیم های کسب و کار شما تاثیر خواهد داشت. از دیدگاه بیل گیتس، یک مدیر توانا باید ۱۰ ویژگی زیر را داشته باشد:
- از روی علاقه و تفکر زمینه کاری و تخصصی خود را انتخاب کند
- در استخدام کارکنان دقیق باشد و از اخراج منطقی آن نهراسد
- سودآوری محیط کاری را همواره مدنظر داشته باشد
- تعریف درست و مشخص و شفافی از موفقیت برای خود داشته باشد
- ارتباط دوستانه و صمیمی با کارکنان خود داشته باشد
- مهارت های خود را به کارکنانش منتقل کند
- برای کارکنان خود دلگرمی ایجاد کند و به آن ها روحیه دهد
- در قبال کارها مسئولیت پذیر باشد و دیگران را مقصر اشتباهات خود نداند
- در تصمیم گیری جدی بود و هرگز تجدیدنظر نکند
- کارکنان خود را توجیه کند تا بدانند برای رضایت مشتریان تلاش کنند
نقش سهامدار یا صاحب کسب و کار
در واقع تنها سهامدار یا صاحب یک کسب و کار بودن دلیل کافی برای توانمند بودن به عنوان مدیر آن کسب و کار نخواهد بود. یک مدیر توانمند باید ویژگی های مشخصی را برای مدیریت داشته باشد. با توجه به این که لزوماً یک سهامدار به صورت مستقیم در کسب و کار دخالت ندارد، بنابراین ممکن است این سهامدار، مدیر سازمان نباشد. صاحب کسب و کار نیز چنین وضعیتی را دارد، یعنی صاحب یک کسب و کار ممکن است هیچ تخصصی در مدیریت کسب و کار نداشته باشد.
آیا صرفاً سهامدار یا صاحب کسب و کار بودن دلیل توانایی مدیریت آن است؟
گاهی با مواردی مواجه می شویم که مدیر موفق یک سازمان، همان سهامدار سازمان نیز بوده است. به طور مشابه، گاهی صاحب یک کسب و کار، تخصص خوبی در مدیریت دارد و مدیر موفقی برای آن کسب و کار می شود و در سازمان فعالیت می کند. با این که در برخی موارد می بینیم که سهامدار یا صاحب کسب و کار بودن با توانمندی مدیریت همراه است ولی دلیل کافی برای این نیست که هر سهامدار یا صاحب کسب و کاری می تواند یک مدیر موفق باشد.
بنابراین مدیر خوب باید دارای برخی ویژگی های منحصر به فرد برای مدیریت باشد، زیرا مدیریت یک سازمان یک شغل همه جانبه است. با این حال، صاحبان کسب و کاری را در پیرامون خود مشاهده می کنیم که هیچ تخصصی در کسب و کار مورد نظر ندارند و صرفاً به دلیل توانایی مالی بالای خود کسب و کاری را راه اندازی کرده اند یا این که کسب و کار به صورت موروثی از والدین آن ها به آن ها رسیده است.
سهامدار نیز به همین صورت است، گاهی یک سهامدار به واسطه پولی که دارد و با توجه به وضعیت موجود در بازار، صرفاً جهت سود بیشتر، پول خود را در کسب و کاری سرمایه گذاری می کند، و این دلیل نمی شود که این سهامدار در کسب و کار موردنظر تخصصی دارد یا این که می تواند مدیر موفقی در این زمینه باشد. بنابراین رابطه مشخصی میان سهامدار یا صاحب کسب و کار بودن با موفق شدن افراد در جایگاه مدیریت وجود ندارد.
بیشتر بخوانید: تفاوت مدیر با رهبر چیست؟
دیدگاهتان را بنویسید