کدام اختلالات روانی در مردان شایع تر از زنان هستند؟

با این که زنان و مردان هر دو به اختلالات روانی دچار می شوند، اما برخی اختلالات روانی در میان زنان شایع تر از مردان هستند. اما برخی از اختلالات روانی وجود دارند که در مردان شایع تر از زنان هستند. برخی از این اختلالات منحصر به جنسیت افراد هستند و این امر که در جنس های متفاوت وضعیت متفاوتی داشته باشد کاملاً طبیعی است. در ادامه این مقاله به توضیح این دسته از اختلالات روانی و علائم آن ها می پردازیم.
بیشتر بخوانید: کدام اختلالات روانی در زنان شایع تر از مردان هستند؟
برخی اختلالات در مردان شایع تر از زنان هستند و به بیان عامیانه مردانه تر هستند و کمتر شما شاهد این دسته از اختلالات در میان زنان بوده اید. در ادامه ۳ اختلالی را که در میان مردان شایع تر از زنان هستند به شما معرفی کرده و علائم و نشانه های ابتلا به این اختلالات را نیز ارائه می کنیم.
کدام اختلالات در مردان شایع تر از زنان هستند؟
-
اختلال وسواس فکری-عملی (OCD)
در حدود ۲٫۳ درصد از جمیعت کشور آمریکا با سن ۱۸ الی ۵۴ سال از اختلال وسواس فکری-عملی رنج می برند. در کل این اختلال به صورت تقریباً برابری در میان زنان و مردان توزیع شده است اما تعداد مردان جوانی که از این اختلال رنج می برند نسبت به زنان جوان بیشتر هستند. افرادی که مبتلا به OCD هستند هر کار را چندین بار انجام می دهند و وسواس، رفتارهای غیر عادی را در آن ایجاد می کند.
-
اختلال اسکیزوفرنی نامشخص
اسکیزوفرنی بر سه نوع بی نظم، کاتاتونیک و پارانوید است که در سایت ترینو هر یک از آن ها را معرفی کرده ایم. حال اگر نوع اسکیزوفرنی در فردی قابل تشخیص نباشد اما علائم آن را داشته باشد، این فرد مبتلا به اسکیزوفرنی نامشخص است. مطالعات نشان می دهند که بین سنین ۱۶ تا ۲۵ سال، مردان نسبت به اختلال اسکیزوفرنی نامشخص آسیب پذیرتر از زنان هستند (منبع).
بیشتر بخوانید: اختلال روانی اسکیزوفرنی
بیشتر بخوانید: اختلال روانی کاتاتونیک
بیشتر بخوانید: اختلال روانی پارانوئید
-
اختلال دو قطبی
در مبحث «کدام اختلالات روانی در زنان شایع تر از مردان هستند؟» گفتیم که اختلال دو قطبی در زنان شایع تر است. اما این یک تناقض نیست. زیرا در مطالعات مختلفی که بر روی جمعیت ها و فرهنگ های مختلف انجام می شود نتایج متفاوتی به دست می آیند. برای مثال، اختلال دو قطبی در میان مردان آمریکایی نسبت به زنان شایع تر است (منبع). بنابراین نتایج مربوط به بررسی ارتباط میزان شیوع یک اختلال روانی با جنسیت افراد نیز در مناطق مختلف در دنیا ممکن است نتایج متفاوت و گاهاً ضد و نقیضی داشته باشد.
توجه داشته باشید که شایع تر بودن یک اختلال در مردان نسبت به زنان یا بالعکس، یک امر نسبی است. این مقایسه کاملاً وابسته به جمعیت تحت مطالعه است. برای مثال، در کشور ایران اختلالات افسردگی و اختلال دو قطبی در زنان شایع تر از مردان است اما در کشور آمریکا، مردان بیشتر از زنان به این اختلال دچار می شوند و این امر تبدیل به یکی از معضلات کشور آمریکا و کل دنیا شده است.
بیشتر بخوانید: انواع طبقه بندی اختلالات روانی
دیدگاهتان را بنویسید