اختلال روانی اسکیزوفرنی

اختلال روانی اسکیزوفرنی (Schizophrenia) یا روان گسیختگی، نوعی اختلال است که اغلب در دوران نوجوانی تا اوایل دوران بزرگسالی ظاهر می شود و گاهی تبدیل به یک بیماری مادام العمر می شود. از علائم این اختلال روانی می توان به وهم، تکلم آشفته، توهم شنیداری و دیگر مشکلات شناختی اشاره کرد. در این مقاله اختلال اسکیزوفرنی و عواقب آن را شرح داده ایم.
بیشتر بخوانید: اختلال روانی پارانوئید
اختلال روانی اسکیزوفرنی چیست؟
اختلال اسکیزوفرنی از همه بیماری های روانشناختی دیگر وخیم تر است و معمولاً به شکل توهم جنون آمیز خود را نشان می دهد و در زندگی شخصی و عملکرد اجتماعی فرد مبتلا، اختلال ایجاد می کند. این اختلال در اکثر موارد ادراک فرد را هدف قرار می دهد، ولی گاهی نیز منجر به ایجاد اختلالات مزمن در رفتار و احساسات فرد خواهد شد.
آمار ابتلا به اختلال اسکیزوفرنی در ایران
طبق آخرین آمار رسمی از سوی انجمن حمایت از بیماران اسکیزوفرنی، در حدود ۷۵۰ هزار بیمار مبتلا به اسکیزوفرنی در ایران داریم (منبع). همچنین طبق آمار اعلام شده از سوی امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور، در حدود نیم درصد از ایرانی ها مبتلا به اسکیزوفرنی هستند و حدود ۱ درصد از جمعیت کل جهان نیز مبتلا به این اختلال روانی می باشند (منبع).
عواقب احتمالی ناشی از اختلال روانی اسکیزوفرنی
۱- اختلال افسردگی اساسی (MDD)
این اختلال نوعی از اختلال افسردگی است که نوع تفکر و شیوه احساس شما را تغییر می دهد. اختلال افسردگی اساسی باعث می شود شما در تصمیم گیری مشکل داشته باشید، اضطراب بیشتری را تجربه کنید و همچنین دچار بی خوابی شوید.
۲- اختلال اضطراب
اضطراب که یکی از شایع ترین اختلالات روانی محسوب می شود یکی از عواقب احتمالی اختلال اسکیزوفرنی می باشد.
بیشتر بخوانید: دارو درمانی اضطراب
۳- اختلال سوء مصرف مواد
طبق گفته برخی محققان، میزان احتمال سوء مصرف مواد برای افراد مبتلا به اسکیزوفرنی ۵۰ درصد است (منبع).
۴- توهم شنیداری
اکثر افرادی که مبتلا به اختلال روانی اسکیزوفرنی هستند، توهم های شنیداری دارند یعنی معمولاً صداهای عجیب و غریبی می شنوند و همواره فکر و نطق آشفته ای دارند.
۵- آشفتگی افکار
افرادی که مبتلا به اختلال اسکیزوفرنی هستند معمولاً گوشه گیر می شوند و با لباس و پوشش نامرتب در اجتماع ظاهر می شوند، همچنین به کلی انگیزه خود را برای ادامه زندگی از دست می دهند.
۶- کاهش انگیزه برای ادامه زندگی
افرادی که مبتلا به اختلال اسکیزوفرنی هستند معمولاً انگیزه بسیار کمی برای ادامه زندگی دارند و کمتر از دیگران به دنبال پیشرفت و تلاش کردن هستند. همین امر باعث بیشتر غرق شدن آن ها در این حالت افسرده می شود و در صورتی که به دنبال درمان نباشند، روز به روز بدتر خواهند شد.
با این که با مطالعه علائم یاد شده ممکن است این گونه فکر کنید که افراد مبتلا به اختلال روانی اسکیزوفرنی خطرناک یا خشن هستند، ولی این گونه نیست و لزوماً پرخاشگر نیستند. اسکیزوفرنی نوعی اختلال روانی است که فرآیندهای فکری و عاطفی را مختل و ضعیف می کند، بنابراین اگر کسی از اطرافیان شما علائم این اختلال را دارد، به او کمک کنید تا قبل از وخیم تر شدن وضعیت بیماری خود، به دنبال درمان کردن آن باشد.
بیشتر بخوانید: اختلال روانی کاتاتونیک
دیدگاهتان را بنویسید