از اختلالات خواب چه می دانید؟

اختلالات خواب معمولاً ریشه در بیماری های دیگر دارند اما شرایط محیطی و ناهنجاری های موجود نیز در ظهور اختلالات خواب بی تاثیر نیستند. در این مقاله علاوه بر این که علل ابتلا به اختلالات خواب را بیان می کنیم، به طور کلی انواع اختلالات خواب را نیز مورد بررسی قرار می دهیم.
بیشتر بخوانید: انواع طبقه بندی اختلالات روانی
اختلالات خواب که شیوع بالایی در جامعه دارند و باعث خارج شدن زندگی از ریتم عادی می شوند می توانند علت های مختلفی داشته باشند اما رایج ترین دلایل ظهور اختلالات خواب را در این مقاله بیان کرده ایم.
علل اصلی اختلالات خواب
۱- مشکلات تنفسی و حساسیت ها
گاهی عفونت ها، مشکلات ناشی از سرماخوردگی و یا مشکلات دستگاه تنفسی افراد آن ها را در حین خواب دچار مشکلات تنفسی می کند و خواب شبانه آن ها مختل می شود.
۲- دردهای مزمن
دردهای مختلف می تواند از خوابیدن جلوگیری کنند، بنابراین اگر کسی مشکلات جسمانی داشته باشد و یا حتی دردهای مقطعی مانند شکستگی پا را تجربه کند، ممکن است دچار اختلالات خواب شود.
۳- مشکل ادرار
مشکل تکرار ادرار یا نوکتوریا باعث می شود که فرد در طول شب مجبور باشد مرتب از خواب بیدار شود تا ادرار کند و این امر موجب مختل شدن خواب او می شود.
۴- استرس
کیفیت خواب شما به صورت مستقیم تحت تاثیر میزان استرس شما در طول روز است. افرادی که استرس بالایی دارند در طول شب نیز نمی توانند خواب با کیفیتی داشته باشند و بنابراین خواب آن ها مختل می شود.
انواع اختلالات خواب کدام اند؟
۱- اختلال حمله خواب (نارکولپسی)
اختلال حمله خواب (نارکولپسی) یکی از انواع رایج اختلالات خواب است که باعث ایجاد حملات مکرر خواب در طول روز می شود یعنی شما در طول روز ممکن است چندین بار به طور ناگهانی احساس خستگی کنید و به یک باره به خواب فرو بروید. حتی گاهی این اختلال موجب بروز مشکلاتی مانند فلج خواب (بختک خواب) خواهد شد. از جمله بیماری های عصبی که در ابتلا به این اختلال دخیل هستند بیماری MS می باشد.
۲- اختلال خواب پریشی
شاید مشاهده کرده باشید که افرادی در حین خواب حرکات و رفتارهای غیر عادی از خود نشان می دهند. این افراد مبتلا به اختلال خواب پریشی هستند. از جمله علائم ابتلا به این اختلال راه رفتن در خواب، ناله کردن و حرف زدن در خواب، کابوس های شبانه، دندان قروچه و شب اداری می باشند.
۳- اختلال بی خوابی
بی خوابی به معنای ناتوانی در به خواب فرو رفتن یا خواب ماندن است. این اختلال در اثر اضطراب، اختلالات هورمونی و یا بیماری هایی مانند بیماری دستگاه گوارش به وجود می آید. این اختلال نیز مانند اختلالات دیگر خواب می تواند حاصل ابتلا به بیماری دیگری باشد.
۴- اختلال وقفه تنفس در خواب
وقفه تنفس یا خواب آینه نوعی وقفه در نفس کشیدن افراد در حین خواب ایجاد می کند. این اختلال خواب با کمبود بسیار زیاد اکسیژن بدن همراه می شود و شاید چندین بار در طول روز شبانه روز فرد مبتلا را از خواب بیدار کند. در مواردی این اختلال به مرگ ناگهانی در خواب منجر می شود.
۵- اختلال بی خوابی مزمن
تفاوت این اختلال با اختلال بی خوابی این است که اختلال مزمن به مدت طولانی و معمولاً بیش از یک ماه اتفاق می افتد. تاثیر منفی این اختلال بر سلامت جسمانی و روانی افراد نسبت به اختلال بی خوابی موقت بیشتر است.
۶- اختلال نشانگان پای بی قرار
این اختلال به معنای نیاز دائمی پاهای فرد به حرکت کردن می باشد. گاهی خواب رفتن پا نیز یکی از علائم این اختلال است. این اختلال معمولاً در طول شب اتفاق می افتد و در اکثر موارد به دلیل ابتلا به اختلالات دیگری مانند بیش فعالی و اختلال پارکینسون به وجود می آید.
شاید قرص خواب سطحی ترین و اولین گزینه ای باشد که برای درمان اختلالات خواب به مغز هر فردی خطور می کند، اما درمان های دیگری نیز برای اختلالات خواب وجود دارند که از جمله آن ها می توان به استفاده از وسایل کمکی برای تنفس، مکمل های ملاتونین، استفاده از داروهای ضد حساسیت، استفاده از داروهایی برای درمان اختلالات قبلی و … اشاره کرد. به همین دلیل توصیه ما این است که بدون تجویز پزشک از قرص های خواب استفاده نکنید زیرا عوارض جانبی برای بدن دارند.
بیشتر بخوانید: اختلال روانی کاتاتونیک
دیدگاهتان را بنویسید