بازاریابی اشتراکی

استراتژی بازاریابی اشتراکی نوعی از بازاریابی است که توسط حداقل دو کمپانی به صورت مشترک انجام می شود. در بازاریابی مشترک، کمپانی های ذی نفع نیروهای خود را متحد می کنند تا بازاریابی را برای محصولات خود به صورت مشترک انجام دهند. بازاریابی اشتراکی منجر به افزایش قدرت فروش و افزایش اعتبار برندها خواهد شد.
بیشتر بخوانید: فرآیند بازاریابی
در این مقاله هدف اصلی ما ارائه یک تعریف واضح از بازاریابی اشتراکی است. بنابراین پس از تعریف بازاریابی اشتراکی یک مثال ملموس و ساده از این نوع بازاریابی را ارائه می کنیم تا دقیق تر با آن آشنا شوید. سپس برای فهم بهتر این مفهوم، یک مثال دیگر را نیز تحت عنوان کاربردهای بازاریابی اشتراکی به شما معرفی می کنیم.
تعریف بازاریابی اشتراکی
زمانی که حداقل دو کمپانی، قدرت های بازاریابی خود را روی هم می ریزند تا محصولاتی را به صورت مشترک بازاریابی کنند، به این نوع بازاریابی، بازاریابی اشتراکی گفته می شود. به عنوان مثال، یک کمپانی تولید کننده ماشین لباسشویی است و یک کمپانی دیگر، پودر لباسشویی تولید می کند، حال این دو کمپانی با استفاده از بازاریابی اشتراکی با هم همکاری می کنند تا این دو محصول را در بازار تبلیغ کنند.
کاربردهای متنوع بازاریابی اشتراکی
امروزه بسیاری از کمپانی ها در سراسر جهان از استراتژی بازاریابی اشتراکی استفاده می کنند. این نوع از بازاریابی را می توانیم در تبلیغات بازاریابی شرکت های فیلم سازی مشاهده کنیم. به عنوان مثال، گاهی مشاهده می کنیم که دو شرکت فیلم سازی، یکی در هالیوود و دیگری در بالیوود با همکاری یکدیگر، با هدف موفق شدن یک فیلم، بازاریابی آن را به صورت مشترک انجام می دهند، این کار همان بازاریابی اشتراکی می باشد.
البته توجه داشته باشید که استراتژی بازاریابی اشتراکی تنها برای بازاریابی محصولات به کار نمی رود، بلکه امروزه شاهد این هستیم که دو کمپانی در زمینه بازاریابی محتوا با هم دیگر همکاری می کنند که به این کار تولید اشتراکی، که مشابه با بازاریابی اشتراکی است، می گویند.
بیشتر بخوانید: لیستی از ۱۵ نوع محتوا در بازاریابی
مزایای استفاده از استراتژی بازاریابی اشتراکی
بسیاری از کسب و کارهای نوپا وجود دارند که شاید بودجه لازم برای بازاریابی کردن گسترده یک محصول را نداشته باشند. در این حالت می توانند با صرف هزینه کمتر، از استراتژی بازاریابی اشتراکی استفاده کنند و در عین حال که سود خود را افزایش می دهند، به اعتبار برند خود نیز بیافزایند. این روش امروزه بسیار رایج شده است و بسیاری از کمپانی ها و فروشنده ها از آن برای بازاریابی محصولات خود به صورت مشترک استفاده می کنند.
استراتژی بازاریابی اشتراکی از جمله موثرترین استراتژی های بازاریابی برای افزایش سودآوری، افزایش اعتبار یک برند و یا افزایش فروش محصولات مختلف است. بنابراین به صورت کلی، زمانی که حداقل دو کمپانی، توان و قدرت بازاریابی خود را روی هم بریزند و با هم در جهت بازاریابی کردن یک محصول متحد شوند، به این عمل بازاریابی اشتراکی می گویند. قبل از استفاده از این استراتژی، دقت کنید که باید تحقیقات کاملی را در مورد قدرت بازاریابی کمپانی همکار انجام دهید تا از موفقیت آن مطمئن شوید.
بیشتر بخوانید: بازاریابی منطقه ای چیست؟
دیدگاهتان را بنویسید