افسردگی در نوجوانان

علت ابتلا به افسردگی جوانان هنوز دقیق مشخص نشده است و دلایل مختلفی از جمله تفاوت های مغزی، تجربه رخدادهای حادثه ای و … می توانند در مبتلا شدن نوجوانان به افسردگی نقش داشته باشند. علائم افسردگی در نوجوانان علائمی هستند که حداقل به مدت دو هفته در افراد مشاهده شوند. در این مقاله به علائم افسردگی در نوجوانان پرداخته ایم.
بیشتر بخوانید: علائم افسردگی در مردان
از جمله علائم افسردگی در نوجوانان می توان به موارد زیر اشاره کرد:
۱- خلق افسرده در اکثر اوقات روز
نوجوانانی که در اکثر اوقات روز به مدت حداقل دو هفته دارای خلق افسرده هستند، مبتلا به افسردگی می باشند. خلق افسرده یکی از اصلی ترین علائم افسردگی نوجوانان می باشد.
۲- کاهش توانایی برای فکر کردن یا تمرکز کردن
این مشکلی است که بسیاری از نوجوانان با آن مواجه هستند ولی تنها عدم توانایی برای تمرکز کردن یا فکر کردن دلیل بر افسرده بودن جوانان نمی باشد، بلکه باید علائم دیگری را در کنار آن داشته باشند یا این که این وضعیت را به مدت حداقل دو هفته تجربه کرده باشند.
۳- کاهش شدید علاقه به انجام کارها
بی علاقه شدن یکی از اصلی ترین علائم ابتلا به افسردگی در نوجوانان است. نوجوانان زمانی که به افسردگی مبتلا می شوند، نسبت به همه یا بخش عمده ای از فعالیت های روزمره خود بی علاقه می شوند و عملکرد آن ها نیز به شدت در این فعالیت ها کاهش خواهد یافت.
۴- بی خوابی یا خواب بیش از حد
اختلالات خواب یکی از نتایج مبتلا شدن نوجوانان به افسردگی است. نوجوانان افسرده به صورت صورت نسبت به افسردگی واکنش نشان می دهند: در حالت اول افرادی وجود دارند که کم خواب یا بی خواب می شوند و در حالت دوم افرادی وجود دارند که بیش از حد معمول می خوابند.
۵- افزایش یا کاهش غیر عادی وزن
افزایش یا کاهش وزن در برخی از دوره های زندگی طبیعی به نظر می رسد، اما اگر این افزایش یا کاهش وزن به صورت غیر عادی و در یک دوره کوتاه مدت اتفاق افتاده باشد دیگر طبیعی نیست و یکی از علائم افسردگی نوجوانان محسوب می شود.
۶- ظهور افکار خودکشی
نوجوانان زمانی که مبتلا به افسردگی می شوند بسیار در مورد خودکشی فکر می کنند و این افکار خودکشی گرایانه می تواند به آن ها آسیب بزند. این افراد خود را بی ارزش می دانند و همواره احساس گناه می کنند، و این فکر بی ارزش بودن و احساس گناه می تواند محرکی برای دست زدن به خودکشی شود.
بیشتر بخوانید: علائم خودکشی چیست؟
هر نوجوانی که حداقل ۴ مورد از این موارد را به مدت بیش از دو هفته در خود داشته باشد، بدون شک مبتلا به افسردگی ماژور می باشد و باید برای درمان به پزشک متخصص مراجعه کند. شاید نوجوانان با توجه به سن و سالی که دارند از مراجعه به پزشک امتناع کنند، اما وظیفه شما به عنوان پدر، مادر، برادر یا خواهر این افراد این است که با آن ها صحبت کنید تا قانع شوند زیرا مراجعه نکردن می تواند وضعیت آن ها را روز به روز بدتر کند.
بیشتر بخوانید: علائم افسردگی پس از زایمان
دیدگاهتان را بنویسید