انواع رزومه و کارکرد آن ها

در این جا انواع مختلف رزومه را برای کاربردهای مختلف توضیح می دهیم. این رزومه ها دارای سه نوع رزومه زمانی، رزومه عملکردی و رزومه فنی هستند. این که شما از کدام یک از انواع رزومه استفاده کنید بستگی به هدف شما دارد. بنابراین زمانی که می خواهید یکی از این سه نوع را انتخاب کنید، شرایط شخصی خود را در نظر داشته باشید. در این مقاله به انواع رزومه و کارکرد آن ها اشاره کرده ایم.
بیشتر بخوانید: ۱۰ نکته که رزومه شما را جذاب تر می کند
در ادامه هر یک از این سه نوع رزومه را بیان می کنیم و زمان و شرایط استفاده از هر یک را به صورت مختصر شرح خواهیم داد.
انواع رزومه و کارکرد آن ها
-
رزومه زمانی
یک رزومه زمانی در واقع لیستی از تاریخچه کاری شما می باشد، به طوری که در این لیست جدیدترین کارهایی که انجام داده اید در ابتدای لیست قرار می گیرند. و در ادامه، شما به ترتیب زمانی معکوس (جدید به قدیم) سوابق کاری خود را مطرح می کنید. دلیل استفاده از این نوع رزومه این است که کارفرما به راحتی می داند که شما چه کاری را اخیراً انجام داده اید و چه میزان با جایگاه شغلی او ارتباط دارد. این نوع از رزومه، رایج ترین نوع می باشد.
-
رزومه عملکردی
به طور خلاصه، یک رزومه عملکردی برای تغییر زمینه کاری و یافتن کار جدید استفاده می شود. این رزومه بیشتر بر روی مهارت ها و تجربیات شما تمرکز دارد و کاری به تاریخچه زمانی کارهای شما ندارد. معمولاً در این رزومه، بخش «تجربه حرفه ای» یا «دستاوردها» قرار دارند و مهارت هایی که شما در طول سالیان گذشته به دست آورده اید در این بخش ها قرار خواهند گرفت.
-
رزومه فنی
در یک جمله، رزومه فنی برای گرفتن کارهای پروژه ای از کارفرمایان مورد استفاده قرار می گیرد. رزومه فنی یک رزومه کاملاً تخصصی است که نشان می دهد شما به عنوان یک کارجو چه میزان از دانش و مهارت های مورد نیاز برای یک جایگاه شغلی فنی برخوردار هستید. بنابراین اگر می خواهید توجه کارفرما را به خود جلب نمایید، در نوشتن این رزومه بسیار دقت کنید. در این نوع رزومه مواردی مانند مشتریان و کارفرمایان راضی مطرح میشود.
در میان انواع مختلف رزومه موجود، انتخاب یک رزومه به عنوان بهترین کار درستی نیست، زیرا شما به عنوان فردی که به دنبال استخدام شدن است باید در شرایط مختلف و برای سازمان های مختلف، از رزومه ای استفاده کنید که بتواند شانس شما را به عنوان یک فرد کاندیدا در آن سازمان افزایش دهد. بنابراین در انتخاب نوع رزومه بسیار دقت کنید و همچنین نکات حرفه ای را در آن ها رعایت نمایید.
بیشتر بخوانید: چه مواردی را نباید در رزومه بیاوریم؟
دیدگاهتان را بنویسید