اهمیت تصمیم گیری در مدیریت

انجام مراحل فرآیند حل مسئله و تصمیم گیری منجر به جهت گیری هر سازمان در مسیر نیل به اهداف سازمانی خواهند شد. مدیریت سازمان، یک جایگاه استراتژیک در سازمان دارد و تصمیم های مدیر تاثیر بسیار زیادی بر روی عملکرد هر سازمانی دارد. به طور کلی هر عملی که در سازمان انجام می گیرد، نیاز به تصمیم گیری مدیران سازمان دارد، بنابراین تصمیم گیری در مدیریت نقش مهمی را ایفا می کند.
بیشتر بخوانید: تصمیم گیری چند معیاره و کاربردهای آن
در ابتدا تعریف مختصری از تصمیم گیری ارائه می کنیم و سپس به بررسی نقش تصمیم گیری در مدیریت و نقش مهارت تصمیم گیری در سازمان خواهیم پرداخت.
تصمیم گیری چیست؟
تعاریف مختلفی از تصمیم گیری ارائه شده اند که می توان گفت تصمیم گیری به معنای شناسایی و انتخاب یک راه حل از میان چندین راه حل موجود برای حل یک مسئله می باشد.
بیشتر بخوانید: تصمیم گیری و مراحل آن
با توجه به این تعریف، تصمیم گیری نقش کلیدی و تعیین کننده ای در سازمان دارد. مدیریت سازمان باید مهارت تصمیم گیری را در خود تقویت کند تا در شرایط پیچیده سازمانی قادر باشد مسئله را شناسایی، و با استفاده از قدرت تصمیم گیری خود آن را حل کند.
اهمیت تصمیم گیری در مدیریت
اصلی ترین وظیفه هر مدیری، تصمیم گیری در جهت دستیابی به اهداف سازمانی می باشد. حل مسئله بدون تصمیم گیری ممکن نخواهد بود و از آن جایی که هر سازمان، روزانه با مشکلات و مسائل مختلفی رو به رو می شود، حل مسئله از طریق تصمیم گیری نقش بسیار مهمی در مدیریت سازمانی ایفا می کند.
نقش مهارت تصمیم گیری در سازمان
هر مدیری برای انجام کارهای خود در سازمان اعم از برنامه ریزی، هدایت، سازماندهی و کنترل همواره نیاز به تصمیم گیری دارد، بنابراین اخذ تصمیم مناسب برای رفع مشکلات و مسائل سازمانی برای مدیران یک ضرورت محسوب می شود.
آیا تصمیم گیری با نظر اکثریت در سازمان کار درستی است؟
مدیریت سازمان می تواند با بهره گیری از مهارت های تصمیم گیری در میان کارمندان خود، به یک تصمیم درست برسد، اما تصمیم گیری گروهی با جمعی از کارمندان یا مدیران دیگر کار درستی نیست، زیرا در این حالت عقیده های مختلف با هم درگیر می شوند و امکان اتخاذ یک تصمیم مناسب از بین خواهد رفت. بنابراین مشورت با دیگران توسط مدیریت برای تصمیم گیری های کلان سازمانی مانعی ندارد اما در نهایت مدیر باید با قاطعیت تصمیم مناسبی را برای پیشبرد اهداف سازمانی اتخاد نماید.
بیشتر بخوانید: تصمیم گیری با تصمیم سازی چه تفاوتی دارد؟
شما به عنوان مدیریت یک سازمان، هر روزه با مشکلات و چالش های مختلف در کار خود مواجه خواهید شد. حل شدن مسائلی که در سازمان به وجود می آیند، نیاز به مهارت، تجربه و اقتدار شما به عنوان مدیریت سازمان دارند، بنابراین اهمیت بالای حل مسئله در مدیریت سازمان مسلم است. حال، از آنجا که تصمیم گیری اصلی ترین و مهم ترین عنصر در فرآیند حل مسئله است، در نتیجه تصمیم گیری کلیدی ترین مهارت مدیریت در سازمان می باشد.
بیشتر بخوانید: مهارت حل مسئله چیست و چه اهمیتی دارد؟
دیدگاهتان را بنویسید