بازار کار رشته روانسنجی در ایران

در اصطلاح روانشناسی، به روش هایی که با استفاده از آن ها می توانیم صفت های کیفی در افراد را تبدیل به صفت های کمی تبدیل کنید، روانسنجی نامیده می شوند. به طور کلی، روانسنجی به معنای استفاده از آزمون های آماری و آزمایش های روانشناختی برای مطالعه اختلالات افراد در جامعه می باشد. در مقاله به بررسی بازار کار رشته روانسنجی در ایران پرداخته ایم.
بیشتر بخوانید: بازار کار رشته روانشناسی شخصیت
در این مقاله، ابتدا به طور خلاصه به معرفی رشته روانسنجی پرداخته ایم. سپس مهارت های مورد نیاز برای یک فارق التحصیل رشته روانسنجی و در نهایت بازار کار رشته روانسنجی در ایران را مورد بررسی قرار داده ایم.
معرفی اجمالی رشته روانسنجی
روانسنجی یکی از گرایش های رشته روانشناسی است که نسبت به دیگر گرایش ها تعداد داوطبین کمتری دارد. این گرایش عمدتاً با علوم آماری، روش های ارزیابی در زمینه آموزش و یادگیری، استفاده از آزمون های روانی و غیره در ارتباط است. بنابراین به طبع افرادی که در استفاده از روش های تحلیلی و آماری ماهرتر هستند، جایگاه بهتری در بازار کار این رشته خواهند داشت.
فارق التحصیلان رشته روانسنجی چه مهارت هایی نیاز دارند؟
افرادی که در این رشته تحصیل می کنند پس از پایان تحصیلات خود باید بتوانند خصوصیات مختلف انسان ها و مهارت های آن ها را با استفاده از شیوه های نظری و کاربردی بسنجند. روانسنجی یکی از گرایش های اشباع نشده از رشته روانشناسی است.
بازار کار رشته روانسنجی در ایران
معمولاً در کشوری مانند ایران، رشته هایی که پذیرش کمتری دارند، دیرتر از بقیه رشته ها اشباع می شوند، بنابراین افرادی که در رشته روانسنجی تحصیل کرده اند در مرحله استخدام رقبای زیادی ندارند. طبق اعلام وزیر بهداشت، میزان افسردگی در کشور رو به افزایش است (منبع) بنابراین اهمیت آزمون های روانسنجی نیز افزایش پیدا کرده است. از آنجایی که بسیاری از سازمان های بزرگ قبل از استخدام کارکنان خود، از آزمون های روانسنجی به عنوان ابزاری انتخاب کردن بهترین گزینه ها برای مصاحبه استفاده می کنند (برای مشاهده ۳۰ کمپانی برتری که از این آزمون ها استفاده می کنند، به سایت Graduate Monkey مراجعه کنید)، بنابراین طبعاً نیاز این سازمان ها به استفاده از روش های روانسنجی نیز افزایش پیدا کرده است.
نتیجه گیری
رشته روانسنجی برای طراحی و مدیریت کردن این آزمون های روانسنجی، جایگاه خوبی را در بازار کار به دست آورده است و هم اکنون روانسنج نقش مهمی را در برخی سازمان های بزرگ ایفا می کند. با توجه به این روندها، می توان پیش بینی کرد که رشد رشته روانسنجی همچنان در سال های آینده ادامه خواهد یافت.
اگر شما به دنبال تحصیل در رشته روانشناسی و گرایش روانسنجی هستید، باید خود را برای یادگیری ابزارهای آماری و محاسباتی آماده کنید. دانشجویان این رشته عمدتاً از نرم افزارهایی مانند SPSS برای تجزیه و تحلیل داده های خود استفاده می کنند. بنابراین افرادی که قادر به کار کردن با نرم افزار و جمع آوری داده های مناسبی باشند، در این رشته موفق خواهند شد و در نتیجه به راحتی می توانند پیشرفت تحصیلی و دیگر ویژگی های شخصی در افراد را ارزیابی کنند.
بیشتر بخوانید: بازار کار رشته روانشناسی تربیتی
دیدگاهتان را بنویسید