بازار کار رشته روانشناسی تربیتی

روانشناسی تربیتی شاخه ای از رشته روانشناسی است که با فلسفه، تعلیمات دینی و تحقیقات آزمایشگاهی سر و کار دارد و عمدتاً به بررسی فرآیندهای یادگیری، تربیت معلمان، شناخت دانش آموزان و کار با ابزارهای سنجش تربیتی و روانی می پردازد. در این مقاله به بررسی بازار کار رشته روانشناسی تربیتی در ایران پرداخته ایم.
بیشتر بخوانید: بازار کار رشته روانشناسی شخصیت
رشته روانشناسی در مقطع کارشناسی ارشد دارای هفت گرایش زیر است. ابتدا به صورت تیتر وار به این گرایش ها اشاره می کنیم و سپس در مورد بازار کار رشته روانشناسی تربیتی در ایران بحث خواهیم کرد.
گرایش های رشته روانشناسی در ارشد
- روانشناسی تربیتی
- روانشناسی بالینی
- روانشناسی بالینی کودک و نوجوان
- سنجش و اندازه گیری (روانسنجی)
- روانشناسی صنعتی و سازمانی
- روانشناسی اسلامی
- روانشناسی عمومی
معرفی گرایش روانشناسی تربیتی
گرایش روانشناسی تربیتی نقش مهمی را در شناخت و تربیت دانش آموزان و معلمان، ارزیابی میزان یادگیری و ارائه راهکارهایی برای پیشرفت در امر یادگیری بر عهده دارد. این رشته بیشتر با پژوهش، دین و فلسفه ارتباط دارد. در ادامه اطلاعات بیشتری را از این گرایش در اختیار شما قرار خواهیم داد.
واحدهای درسی گرایش روانشناسی تربیتی
براساس جدیدترین سرفصل آموزشی که از سوی وزارت علوم منتشر شده، واحدهای درسی رشته روانشناسی گرایش روانشناسی تربینی به شرح زیر در دانشگاه ها ارائه می شوند:
تعداد کل واحدها: ۳۲ واحد
دروس اجباری: ۲۶ واحد
دروس اختیاری: ۶ واحد
دانشگاه هایی که گرایش روانشناسی تربیتی را در خود دارند
امروزه بیش از ۳۰ دانشگاه دولتی و تعداد زیادی از دانشگاه های دیگر (پیام نور، آزاد و غیرانتفاعی) در مقطع کارشناسی ارشد در گرایش روانشناسی تربیتی دانشجو می پذیرند که این امر نشان دهنده مرسوم شدن این رشته در کشور می باشد. با در دست داشتن این اطلاعات در مورد این رشته، حال وقت آن است که بازار کار این رشته را در ایران تجزیه و تحلیل کنیم.
بازار کار رشته روانشناسی تربیتی در ایران
رشته روانشناسی تربیتی با افزایش سطح دانش افراد نیز سر و کار دارد، و با توجه به این که کشور ما دارای جمعیتی نسبتاً جوان است، طبیعاً یکی از دغدغه های خانواده ها افزایش سطح دانش و آگاهی کودکان خواهد بود بنابراین رشته روانشناسی تربیتی نیز مانند همه گرایش های دیگر روانشناسی در آینده رونق خوبی خواهد داشت. البته در چند سال اخیر فارغ التحصیلان رشته روانشناسی تربیتی به دلیل ارتباط این رشته با بحث آموزش، جذب سازمان آموزش و پرورش شده اند و آموزش و پرورش از آن ها به عنوان کارشناس روانشناسی استفاده می کند، اما به نظر می رسد با توجه به افزایش اهمیت والدین به بحث آموزش فرزندانشان، این رشته در آینده ای نه چندان دور بتواند به صورت مشاوره ای به فعالیت خود ادامه دهد و این امر باعث افزایش بازار کار آن خواهد شد.
به طور کلی، با توجه به پیچیده تر شدن شرایط و محیط زندگی در کشور ما و همچنین در نظر گرفتن روند رو به افزایش اختلالات روانی از هر نوع، بازار کار رشته های روانشناسی رو به رشد خواهد بود و فارغ التحصیلان این رشته نسبت به رشته های دیگر، رضایت نسبتاً بیشتری دارند و به آینده شغلی خود امیدوار هستند. رشته روانشناسی تربیتی نیز از این امر مستثنی نیست.
بیشتر بخوانید: متغیرهای پژوهشی در روانشناسی مثبت گرا
دیدگاهتان را بنویسید