برای ارزیابی یک ایده چه معیارهایی را باید در نظر بگیریم؟

هر ایده ای لزوماً شما را به هدفی که دارید نمی رساند. موسسه ملی آموزش کسب و کار اعلام کرده است که تنها ۴۰ درصد از ایده های کسب و کار عملی شده و مفید و سودآور هستند و تقریباً ۳۰ درصد از این ایده ها با شکست مواجه می شوند (منبع). بنابراین قبل از این که اقدامی برای عملی کردن ایده های خود کنید، باید به دنبال ارزیابی یک ایده باشید.
بیشتر بخوانید: ایده های کسب و کار در زمینه گردشگری
در ادامه به برخی از معیارهای ارزیابی یک ایده اشاره می کنیم و در مورد هر یک از این معیارهای ارزیابی یک ایده توضیحاتی را ارائه می کنیم تا بیشتر با آن ها آشنا شوید.
معیارهای ارزیابی یک ایده
-
نیاز
اولین معیار برای ارزیابی ایده ها شما، نیاز است. قبل از هر کاری باید از خود سوال کنید که چه نیازی به این ایده وجود دارد؟ میزان نیاز به ایده شما توسط بازار و کسب و کارهای دیگر، میزان مفید بودن و عملی بودن ایده های شما را تعیین می کنند. اگر نیازی در عمل به این ایده ها وجود نداشته باشد، طبیعتاً ایده شما عملی نخواهد شد یا با شکست مواجه می شود. بنابراین قبل از هر چیزی، نیاز بازار را بررسی کنید.
-
تمایز
سوال دیگری که باید از خود بپرسید این است که این ایده کسب و کار شما، چه وجه تمایزی با کسب و کارهای دیگر در بازار دارد؟ تمامی کسب و کارهایی که امروزه به موفقیت های عظیمی دست پیدا کرده اند، از یک ایده با ویژگی های منحصر به فرد سرچشمه می گیرند، بنابراین تمایز عامل مهمی برای ارزیابی ایده شما می باشد.
-
تحلیل بازار
تحلیل بازار یک ابزار قدرتمند برای ارزیابی ایده ها می باشد. سوالی که در این جا مطرح است این است که بازار مورد نظر شما برای عملی کردن این ایده کسب و کار تا چه میزان بزرگ است؟ یا این که میزان وسعت و رشد آن در چند سال آینده به چه صورت است؟ انجام تحلیل بازار برای هر ایده کسب و کار، این اطلاعات را در اختیار شما قرار می دهد.
-
هزینه ها
هزینه یکی از مهم ترین عوامل دخیل در راه اندازی کسب و کار جدید است. هزینه معیاری است که نشان می دهد چقدر شما باید برای عملی کردن ایده خود خرج کنید تا بتوانید سودی از آن حاصل کنید. تخمین صحیح این هزینه ها، عامل بسیار مهمی در موفقیت هر ایده است، و شاید هزینه یکی از مهم ترین معیارها برای ارزیابی هر ایده ای باشد.
بیشتر بخوانید: روش های کاهش هزینه های تبلیغات
هر ایده ای که برای خود در سر می پرورانید، باید دارای ویژگی های منحصر به فردی باشد و عملی کردن آن نیاز به هزینه های زیادی نداشته باشد. طبق آمار، ۳۰ درصد از ایده های شما با شکست مطلق مواجه می شوند، بنابراین قبل از انجام هر کاری برای عملی کردن ایده های خود با استفاده از معیارهای یاد شده آن ها را ارزیابی کنید. اطلاعات حاصل از انجام ارزیابی با استفاده از معیارهای بالا، ریسک عملی نشدن ایده شما را کاهش می دهد.
بیشتر بخوانید: چگونه یک فروم راه اندازی کنیم؟
دیدگاهتان را بنویسید