تکنولوژی سه بعدی

در این روزها در مورد تکنولوژی سه بعدی (۳D) در تبلیغات مربوط به تلویزیون ها زیاد می شنویم. البته قابلیت سه بعدی در تلویزیون ها سلیقه ای است و تعدادی از مشتریان فقدان این تکنولوژی را در تلویزیون خود به وجود آن ترجیح می دهند، زیرا قیمت تلویزیون هایی که فاقد این تکنولوژی هستند، به نسبت پایین تر بوده و استفاده از آن نیازمند فیلم ها و عینک های به خصوص است.
بیشتر بخوانید: فناوری واقعیت مجازی چیست؟
امروزه در دنیایی زندگی می کنیم که تکنولوژی سه بعدی روز به روز در تلویزیون ها، لپ تاپ ها، کنسول های بازی و وسایل دیگر بیش از پیش مورد استفاده قرار می گیرد. علاوه بر سینماهای سه بعدی، شما می توانید با خریداری یک تلویزیون سه بعدی و یک عینک مخصوص، تجربه سه بعدی را در منزل نیز تجربه کنید.
تکنولوژی سه بعدی در فیلم ها
در واقع یک فیلم که با تکنولوژی سه بعدی ساخته شده است، دو فیلم ساده است که بر روی هم قرار گرفته اند که یکی از این فیلم ها دارای رنگ آبی و دیگری دارای رنگ قرمز هستند. حال زمانی که شما از یک عینک سه بعدی استفاده می کنید، یکی از چشم های شما با استفاده از این عینک رنگ آبی فیلم و دیگری رنگ قرمز فیلم را می بیند و به دلیل وجود اختلاف زمانی میان این دو فیلم، شما حس سه بعدی دیدن را تجربه می کنید. بنابراین یک چشم قادر به تشخیص فیلم سه بعدی نخواهد بود.
چاپگر سه بعدی
یکی از بهترین مثال های مربوط به تکنولوژی سه بعدی که همان چاپگرهای سه بعدی (۳D Printer) می باشد. این چاپگرها در تمامی عرصه ها وارد شده اند و کاربردهای وسیعی نیز دارند. برای مثال محققان با استفاده از این چاپگرها توانسته اند اعضای بدن انسان را چاپ کنند. بنابراین یکی از بهترین کاربردهای آن ها در آینده نزدیک پزشکی خواهد بود.
فناوری واقعیت مجازی
یکی دیگر از پرچمداران تکنولوژی سه بعدی فناوری واقعیت مجازی (Virtual Reality) می باشد. این فناوری در سال های اخیر رشد بسیار عجیبی داشته است و تقریباً به همه حوزه های فناوری وارد شده است. عینک های واقعیت مجازی ابتدا برای بازی و سرگرمی وارد بازار شدند ولی امروزه در همه زمینه ها از جمله در زمینه های پزشکی، معماری و … مورد استفاده قرار می گیرند.
انقلاب تکنولوژی سه بعدی در قرن بیست و یکم
همانطور که از عنوان این بخش پیداست، تکنولوژی سه بعدی در چند سال گذشته انقلابی را در دنیای فناوری ایجاد کرده است. امروزه حتی آثار باستانی مشهور را نیز با استفاده از چاپگرهای سه بعدی بازسازی و تولید می کنند. در بقیه زمینه ها نیز به همین ترتیب فناوری سه بعدی مسلط شده است.
در واقع می توان تکنولوژی سه بعدی (۳D) را نوعی خطای دید دانست که با قرار دادن دو تصویر مشابه اما با رنگ های مختلف بر روی هم، تجربه سه بعدی بودن را به مغز شما منتقل می کند. تکنولوژی سه بعدی قابلیتی در لوازمی مانند تلویزیون یک قابلیت سلیقه ای است و لزوماً برای شما مناسب نیست. بنابراین قبل از خرید تلویزیونی گران قیمت با برند فناوری سه بعدی، ابتدا در مورد این قابلیت تحقیق کنید.
بیشتر بخوانید: کاربرد فناوری اطلاعات در پزشکی
دیدگاهتان را بنویسید