تکنیک های مذاکره تلفنی

کسب مهارت های مذاکره تلفنی از جمله مهم ترین کارهایی است که باید برای ترقی کسب و کار خود انجام دهید. بدون شک هر مذاکره تلفنی دارای اصول و تکنیک هایی است که قبل از شروع مذاکره، باید کسب کرده باشید. در این مقاله تکنیک های مذاکره تلفنی را به شما معرفی می کنیم.
بیشتر بخوانید: مذاکره درونی را کنار بگذارید
تکنیک های مذاکره تلفنی عبارتند از:
۱- کسب اطلاعات از طرف مذاکره کننده
آگاهی کلید موفقیت در مذاکره است و این امر برای مذاکره تلفنی نیز صادق است. قبل از این که مذاکره تلفنی را شروع کنید، باید تا می توانید در مورد رقبای خود اطلاعات به دست آورید و نقاط قوت و نقاط ضعف طرف مذاکره کننده را به خوبی بشناسید. به این صورت می توانید طرف مقابل خود را در پای تلفن به خوبی توجیه کنید و او را ترقیب به همکاری بیشتر با خود نمایید.
۲- مذاکرات تلفنی خود را تجزیه و تحلیل کنید
یکی از تکنیک های مذاکره تلفنی موفق این است که مذاکرات تلفنی خود را تحلیل کنید. یکی از روش های تحلیل مذاکرات تلفنی که امروزه بسیار رایج شده است ضبط مکالمات تلفنی می باشد. این مذاکرات را گوش کنید تا بتوانید به نقاط قوت و نقاط ضعف خود در مذاکره تلفنی پی برده و نقص های خود را برطرف نمایید. این تکنیک باعث می شود که در مذاکره تلفنی بعدی عملکرد بهتری داشته باشید.
۳- در هنگام مذاکره تلفنی یادداشت برداری کنید
علاوه بر تکنیک ضبط مذاکرات تلفنی و تحلیل آن ها، یکی دیگر کارهای مفید در مذاکره تلفنی یادداشت برداری از گفته های طرف دیگر مذاکره است. بعد از اتمام مذاکره تلفنی می توانید تمامی خواسته ها و صحبت های طرف دیگر مذاکره را که به صورت یادداشت هستند، به صورت منظم جمع آوری کنید و حتی آن را به صورت یک گزارش به مافوق خود تحویل دهید. این کار باعث ایجاد نظم در مذاکره تلفنی خواهد شد.
۴- شروع کننده تماس باشید
یک تکنیک دیگر برای مذاکره تلفنی این است که شما همواره شروع کننده تماس باشید زیرا تمرکز بیشتری بر روی کار خود خواهید داشت و به مذاکره مسلط می شوید. فرض کنید شما به صورت غیر منتظره تلفن را پاسخ می دهید و طرف مذاکره شما به سرعت شروع به بیان شرایط مذاکره می کند، در این حالت شما تمرکز کافی برای امتیاز گرفتن از طرف مقابل را نخواهید داشت.
۵- همواره برای مذاکره تلفنی آماده باشید
به همان میزان که شما برای یک مذاکره حضوری آماده می شوید، باید برای مذاکره تلفنی نیز آماده باشید. قبل از شروع مذاکره تلفنی، سعی کنید شرایط طرف مقابل را طی یک تماس جداگانه یادداشت کنید و به خوبی آن ها را بررسی نمایید. آمادگی خود را از این نظر که چه چیزهایی باید برای ترغیب کردن طرف مقابل بگویید یا چه شرایطی را باید به او پیشنهاد کنید و چه امتیازاتی را باید به نفع سازمان خود دریافت کنید، بالا ببرید.
مذاکره حضوری و مذاکره تلفنی شباهت ها و تفاوت هایی با هم دارند، بنابراین زمانی که شما قصد انجام یک مذاکره تلفنی را دارید باید برخی مهارت های ویژه برای مذاکره تلفنی را در خود داشته باشید. از این رو، افرادی که تکنیک های مذاکره تلفنی را یاد گرفته اند می دانند که هر اشتباه کوچکی در مذاکره تلفنی می تواند لطمه زیادی را به مذاکره وارد کند و شما را به عنوان یک مذاکره کننده از امتیازات احتمالی خود در مذاکره محروم سازد.
بیشتر بخوانید: مکاتب اخلاقی و کاربرد آن در مذاکره
دیدگاهتان را بنویسید