چگونه از جاسوسی سازمانی جلوگیری کنیم؟

برای جلوگیری از جاسوسی سازمانی، باید امنیت را در سازمان افزایش دهید. جاسوسان سازمانی از حفره های امنیتی و ضعف های ساختاری سازمان استفاده می کنند و به هدف شوم خود می رسند. اگر سازمان شما، این فرصت ها را به راحتی در اختیار جاسوس سازمانی قرار دهد، با خطر نابودی مواجه خواهد بود و طولی نخواهد کشید که همه سازمان درگیر این مشکل خواهند شد. در این مقاله به بحث جلوگیری از جاسوسی سازمانی پرداخته ایم.
بیشتر بخوانید: جاسوسی سازمانی چیست؟
متاسفانه دزدی اطلاعات در سازمان های امروزی تبدیل به یک امر رایج شده است. سازمان ها باید امنیت داده های خود را افزایش دهند و حتی به کارکنان خود نیز مجوز کامل برای دسترسی به این داده ها را ندهند. ایجاد اعتماد و ایجاد دسترسی از جمله کارهایی است که یک جاسوس سازمانی انجام می دهد تا به هدف خود برسد. برای جلوگیری از جاسوسی سازمانی نیاز به استراتژی قوی و پشتیبانی مالی در سازمان داریم.
روش های جلوگیری از جاسوسی سازمانی
۱- دقت در استخدام کارکنان
یکی از مهم ترین بخش های مربوط به استراتژی جلوگیری از جاسوسی در سازمان بر عهده بخش منابع انسانی سازمان است. منابع انسانی باید احراز هویت کارکنان را انجام دهد و روحیه جاسوسی سازمانی را در افراد تجزیه و تحلیل کند. خصوصاً سابقه کاری و قضایی افراد را بررسی کند تا اگر کسی مورد مشکوکی در پرونده خود داشت به سیستم وارد نشود.
۲- محدودیت دسترسی در سازمان
شاید مهم ترین گام برای جلوگیری از جاسوسی سازمانی همین ایجاد محدودیت در دسترسی برای کارکنان است. زمانی که شما محدودیت دسترسی به اینترنت را ایجاد می کنید، کارکنانی که نیاز به اینترنت ندارند قادر به استفاده از نخواهند بود و به این طریق شما تنها به افرادی این دسترسی را می دهید که دارای استعلام صلاحیت برای دسترسی هستند.
۳- آگاه سازی کارکنان در مورد جاسوسی سازمانی
اولین گام برای جلوگیری از رسیدن جاسوسان به اهداف پلیدشان این است که برای کارکنان خود کلاس های توجیهی و آموزشی در مورد نحوه برقراری امنیت در هنگام استفاده از رایانه و اینترنت و … برگزار کنید.
۴- تشکیل یک گروه برای مبارزه با جاسوسی سازمانی
اگر جاسوسی سازمانی را به شکل یک اقدام سازمان یافته در نظر بگیریم، بهتر است برای جلوگیری از آن در سازمان های بزرگ گروهی را برای مطالعه و بررسی استراتژی های جلوگیری از جاسوسی سازمان تشکیل دهیم تا به صورت تخصصی از این پدیده جلوگیری کنند. به عنوان مثال حفاظت اطلاعات در برخی از سازمان ها همین کار را انجام می دهد.
۵- استفاده از زیرساخت های امن
زمانی که شما تجهیزات مورد نیاز و به روز و دانش استفاده از آن ها را در سازمان داشته باشید، به راحتی قربانی حملات هکری و سایبری نخواهید شد. از آن جایی که یکی از روش های جاسوسی سازمان همین حملات سایبری هستند، شما با امن کردن تجهیزات و به روز کردن دانش کارکنان می توانید از این پدیده جلوگیری کنید.
با این که جاسوسی سازمانی در داخل سازمان اتفاق می افتد، ولی ممکن است منجر به بدنامی سازمان در میان رقبا شود. بنابراین قبل از شروع همکاری با افراد مختلف با آن ها قرارداد امضاء کنید، از نداشتن سوء پیشینه آن ها مطمئن شوید و تعهدهای مورد نیاز را از آن ها بگیرد. این ها همگی از جمله راه هایی هستند که به جلوگیری از جاسوسی سازمانی کمک می کنند. زیر نظر داشتن افراد مشکوک در سازمان نیز می تواند اقدام خوبی برای جلوگیری از جاسوسی سازمانی باشد.
بیشتر بخوانید: روش های پیشگیری از حسادت سازمانی
دیدگاهتان را بنویسید