حسابرسی بازاریابی چیست؟

اصلی ترین هدف استفاده از حسابرسی بازاریابی کسب اطمینان از مشکلات و فرصت های کسب و کار و همچنین توصیه یک برنامه خوب برای بهبود عملکرد بازاریابی این کسب و کار می باشد. بنابراین در ادامه نیز خواهید دید که حسابرسی بازاریابی تا چه میزان بر روی یک کسب و کار تاثیرگذار می باشد.
بیشتر بخوانید: بازاریابی داخلی چیست؟
در این مقاله ابتدا تعریفی از حسابرسی بازاریابی را ارائه می کنیم و سپس به بررسی اهداف اصلی این رویکرد در سازمان ها خواهیم پرداخت.
حسابرسی بازاریابی چیست؟
حسابرسی بازاریابی به معنای ارزیابی، تجزیه و تحلیل و تفسیر کامل و سیستماتیک محیط بازاریابی (بازاریابی داخلی و بازاریابی خارجی) کسب و کار، اهداف، استراتژی ها و قواعد آن می باشد. این رویکرد بازاریابی معمولاً توسط یک شخص سوم، نه یک عضو در سازمان، انجام می شود.
اهداف اصلی حسابرسی بازاریابی
-
سنجش میزان دستیابی به اهداف
اهداف سازمانی، اولویت سازمان هستند. به همین دلیل است که سازمان از روش های مختلفی مانند حسابرسی-بازاریابی استفاده می کند تا به اهداف فروش و بازاریابی خود دست پیدا کند. حسابرسی بازاریابی قادر است میزان دستیابی به اهداف سازمانی را برای یک سازمان بسنجد تا به این طریق مدیران سازمان سیاست های مناسبی را برای ادامه کار اتخاذ کنند.
-
سنجش هزینه های بازاریابی
هزینه های بازاریابی از جمله مهمترین عوامل تعیین کننده برای انتخاب یک روش بازاریابی است. حسابرسی بازاریابی این هزینه های بازاریابی را برای سازمان می سنجد تا سازمان یک دید کلی نسبت به عملکرد روش های بازاریابی خود داشته باشد و در صورت ناکارآمد بودن آن ها و هزینه های بالا، آن ها را متوقف کرده و به دنبال روش های دیگری باشد.
-
سنجش میزان مشتری مداری
همان گونه که می دانیم، مشتری مداری از جمله مهم ترین عوامل تعیین کننده در ارتقای کیفیت ارتباط با مشتریان در سازمان است. حسابرسی بازاریابی می تواند میزان مشتری مدار بودن سازمان و بخش ارتباط با مشتریان سازمان را بسنجد تا مدیران مطمئن باشند که مشتریان آن ها از خدمات و محصولات سازمان رضایت دارند.
-
سنجش رقابتی بودن آمیخته بازاریابی
آمیخته بازاریابی یک ابزار مشهور برای معرفی استراتژی بازاریابی است. زمانی که شما از آمیخته بازاریابی استفاده می کنید، باید بدانید که ویژگی رقابتی بودن را دارد و می تواند در بازار رقابت حرفی برای گفتن داشته باشد. این سنجش را حسابرسی بازاریابی انجام می دهد.
بیشتر بخوانید: آمیخته بازاریابی در کسب و کارهای خدماتی
به طور کلی هر مدیر و بازاریاب باید از ابزار حسابرسی بازاریابی برای سنجش و انتخاب بهترین وضعیت در محیط پیرامون و ارائه خط مشی های آینده برای موفقیت سازمان استفاده کند. بدون استفاده از این روش، مدیر سازمان نمی داند که فرصت ها و چالش های پیش روی سازمان تا چه میزان جدی هستند و بنابراین در برنامه ریزی اشتباه خواهد کرد.
حسابرسی بازاریابی نیز به گردآوری و تجزیه و تحلیل داده ها در محیط های مختلف کسب و کار می پردازد و یک ضرورت برای یافتن مشکلات موجود در کسب و کار و راه حل های مناسب برای برطرف کردن آن ها می باشد. به طور کلی اگر می خواهید نقاط ضعف، نقاط قوت و فرصت های استثنایی را برای کسب و کار خود شناسایی کنید، از حسابرسی بازاریابی استفاده نمایید.
بیشتر بخوانید: بازاریابی اشتراکی
دیدگاهتان را بنویسید