چگونه خودشناسی را به کودکان آموزش دهیم؟

آموزش خودشناسی به کودکان یکی از مهم ترین آموزش های درونی برای آن هاست. برای آموزش خودشناسی به کودکان باید از آن ها بخواهید تا به خودشان فکر کنند و نقاط ضعف و نقاط قوت خود را به خوبی بشناسند و همواره به دنبال پاسخی منطقی برای «من چه کسی هستم؟» باشند.
بیشتر بخوانید: تمریناتی برای خودشناسی
ما باید در کنار آموزش های ابعاد مختلف زندگی، خودشناسی را نیز به کودکان آموزش دهیم. برای آموزش خودشناسی به کودکان باید منسجم و منظم عمل کنیم زیرا آموزش خودشناسی به کودکان نقش بسیار مهمی را در آینده آن ها بازی می کند.
گام های آموزش خودشناسی به کودکان
-
اهداف اصلی شما در زندگی چیست
ما باید مهم ترین اتفاقات و اهداف زندگی کودکان را به آن ها گوش زد کنیم. کودکان زمانی که از خود سوال می کنند «چه چیزی بیشترین تاثیر را در زندگی من دارد؟» بخش هایی از شخصیت و هویت درونی آن ها شکل می گیرد. بنابراین شناختن اهداف اصلی در زندگی یکی از مهم ترین گام ها به سوی خودشناسی برای کودکان است.
-
نقاط قوت شما چه چیزهایی هستند
کودکانی که از نقاط قوت خود به خوبی مطلع هستند، خود را بهتر می شناسند و می توانند برای آینده خود با توجه به استعدادها و توانایی هایی که دارند تصمیم گیری کنند. کودکانی که از نقاط قوت خود باخبر هستند، اعتماد به نفس بیشتری دارند. بنابراین، یکی از راه های آموزش خودشناسی به کودکان، آگاه سازی آن ها از نقاط قوت و ضعف آن ها می باشد.
-
علایق شما در چه زمینه ای است
علاقه به احساسات، تفریحات و سرگرمی هایی گفته می شود که در یک بازه زمانی مشخص توجه کودکان را به خود جلب می کند. شما باید به کودکان آموزش دهید تا علایق خود را بشناسند و با تمرکز بیشتری، مسیر زندگی خود را مشخص نمایند تا رضایتمندی آن ها از زندگی بیشتر شود. شناسایی علایق یکی از مهم ترین لازمه های خودشناسی است.
-
به زندگی خود ریتم دهید
برای آموزش خودشناسی به کودکان باید به آن ها بیاموزید که به زندگی خود ریتم دهند. به عنوان مثال کودکان باید صبح زود از خواب بیدار شوند و شب ها به موقع بخوابند تا در طول روز انرژی بیشتری داشته باشند. کودکانی که زندگی منظمی دارند راحت تر به موفقیت ها دست می یابند.
-
همواره انتقادپذیر باشید
یکی از خصوصیاتی که کودکان باید از همان ابتدای کودکی یاد بگیرند این است که نسبت به انتقادات دیگران انعطاف پذیر باشند. خودشناسی زمانی تقویت می شود که کودکان خود را فریب ندهند و انتقادات منطقی دیگران بپذیرند و برای بهتر کردن شخصیت خود تلاش کنند.
موارد یاد شده از جمله آموزش هایی هستند که کودکان باید از سوی شما دریافت کنند. توضیح دادن این موارد به کودکان لازمه آموزش خودشناسی به آن ها می باشد. بنابراین اگر قصد دارید به کودکان خودشناسی را آموزش دهید ابتدا باید آن ها را از مزایای خودشناسی مطلع کنید. زمانی که کودکان از مزیت های خودشناسی مانند درون آرام، قدرت تصمیم گیری بالا، شاد زیستن، خودکنترلی و تحمل و درک بالا باخبر شوند، انگیزه بیشتری را برای خودشناسی پیدا خواهند کرد.
بیشتر بخوانید: چگونه خود را بشناسیم؟
دیدگاهتان را بنویسید