روش های پیشگری از حسادت کودک

حسادت که یکی از انواع هیجان است، واکنشی از سوی کودک است که از حدود ۲ سالگی آغاز شد و اگر از آن پیشگیری نکنید، ممکن است تا بزرگسالی ادامه پیدا کند. حسادت ناشی از باور داشتن کودک به این است که محبت فرد دیگری را از دست داده است. فرد حسود از این می ترسد که موقعیت اجتماعی خود را از دست دهد. در این مقاله به روش هایی برای پیشگری از حسادت کودک اشاره کرده ایم.
بیشتر بخوانید: ۴ هیجان اصلی را بشناسید
همانطور که می دانید حسادت نوعی هیجان است و برای کنترل کردن آن در کودکان باید از روش های زیر استفاده کنید. برای پیشگری از حسادت کودک چند راه وجود دارد که می توانید از آن ها استفاده کنید و اجازه ندهید این حسادت تا بزرگسالی ادامه پیدا کند:
-
جلب اعتماد کودک و توجه کردن به او توسط والدین
اگر حس می کنید که کودک شما به چیزی حسادت می کند (مانند به دنیا آمدن یک نوزاد جدید در خانواده) سعی کنید اعتماد او را به گونه ای جلب کنید. کاری کنید که کودک حس کند به او توجه می کنید.
-
رعایت عدالت و برابری در رفتار با فرزندان
شما به عنوان پدر یا مادر، باید رفتار مساوی را با همه فرزندان خود داشته باشید زیرا توجه زیاد کردن به یکی از فرزندان موجب ایجاد حسادت در دیگران خواهد شد. بنابراین، یکی از راه های پیشگیری از حسادت کودک، رعایت عدالت در رفتار با او و برادر یا خواهرش می باشد.
-
حتی الامکان در دعوای دو فرزند خود دخالت نکنید
این توصیه بسیار مهم است. اگر شما در دعوای دو فرزند خود دخالت کنید و علیه یکی از آن ها جبهه گیری کنید، حس حسادت را در او زنده می کنید. بنابراین برای پیشگیری از این حسادت، تا زمانی که دو کودک به هم آسیب فیزیکی نمی زنند در دعوای آن ها دخالت نکنید.
-
با ایجاد فضای خوب، امنیت عاطفی را برای کودکان فراهم کنید
کودکان نیاز به یک محیط امن از نظر عاطفی دارند، محیطی که همواره در آن مورد محبت و پذیرش پدر و مادر خود باشند. اگر می خواهید حسادت در کودک شما فعال نشوند، با ایجاد روابط خانوادگی مناسب سعی کنید محیط آرامی را برای کودک فراهم کنید.
-
به کودکان خود اعتماد به نفس دهید
زمانی که وظیفه یا کاری را برای انجام دادن به کودک خود محول می کنید، سعی کنید به او اعتماد به نفس دهید و از او تمجید کنید. زیرا اگر او را سرزنش کنید یا با ناعدالتی، از برادر یا خواهر او بیشتر تعریف و تمجید کنید، این کار موجب حسادت کودک خواهد شد و تا دوران بزرگسالی در ذهن او باقی خواهد ماند. یکی از روش های پیشگری از حسادت کودک دادن اعتماد به نفس به کودک است.
حسادت یک هیجان مضر برای کودک است، بنابراین یکی از وظایف مهم شما به عنوان پدر یا مادر این است که کاری کنید کودک شما احساس آرامش عاطفی داشته باشد و حسادت در او بیدار نشود. حسادت از جمله هیجان های ناخوشایند و مضر است که اگر در کودک ایجاد شود و به درستی از آن پیشگیری نشود، تا بزرگسالی با او خواهد بود و روز به روز درمان آن سخت تر می شود.
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
همه این موارد به دلیل ناپختگی و کمی تجربه و عدم آموزش مناسب مهارت های زندگی و نبود آگاهی در تربیت کودک است. مطمئن باشید فرزندان شما هم دیر یا زود با این مشکلات در زندگی مشترک آینده خود مواجه میشوند. پس از هم اکنون برای آموزش مهارت های زندگی به کودکان خود وقت بگذاریم تا فرزندان ما در آینده با مشکلات کمتری مواجه بوده و بهتر بتوانند راهکار حل مشکلات زندگی خود را بیابند.
از دیدگاه روانشناسی ، یکی از مواردی که در بروز نارضایتی های زناشویی و بعضاً طلاق عاطفی و طلاق رسمی تأثیرگذار است، عدم آموزش مهارت های زندگی در دوران کودکی و نوجوانی است. وقتی فرزندان با ناملایماتی که در زندگی برای آنان پیش خواهد آمد آشنا نشده و آموزش لازم را برای حل مشکلات زندگی خود نبینند، با کوچکترین تندباد و بروز ناملایماتی، زندگی آنها دستخوش بحران میشود.