روش های پیشگیری از حسادت سازمانی

حسادت سازمانی به احساس حسادت در کارکنان اطلاق می شود. حسادت سازمانی یکی از مخرب ترین نیروهای موجود در هر سازمان است که تاثیر بسیار بدی را بر روی محیط کاری می گذارد. شما به عنوان یک کارفرما یا مدیر سازمان، باید از تمامی روش های پیشگیری از حسادت سازمانی استفاده کنید تا عملکرد سازمان بهبود یابد.
بیشتر بخوانید: حسادت سازمانی چیست؟
اکثر اوقات حسادت سازمانی ریشه در انگیزه های مالی دارد و معمولاً کارکنان بر سر چیزی حسادت می کنند که قادر به رقابت در آن زمینه با دیگر کارکنان نیستند. البته حذف کردن حسادت از سازمان غیر ممکن است، اما می توان از آن پیشگیری کرد. رابرت پی وکیو و کیم دوگان (۲۰۰۱)[۱] در مقاله ای به نام «مدیریت کردن حسادت و غبطه در محیط کاری» ۵ روش را برای جلوگیری از حسادت سازمانی معرفی کرده است.
روش های پیشگیری از حسادت سازمانی
-
سنجیدن میزان بلوغ احساسی متقاضیان استخدام در سازمان
یک مدیر منابع انسانی باید در زمان استخدام به خوبی به احساس حسادت در میان متقاضیان توجه کند تا به این طریق کارکنانی را استخدام کند که حسادت سازمانی کمتری در آن ها دیده می شود. این روش خوبی برای پیشگیری از حسادت سازمانی است.
-
رواج دادن فرهنگ کار تیمی و مشارکتی در سازمان
یک مدیر، برای پیشگیری از حسادت سازمانی باید فرهنگ کار تیمی را در سازمان رواج دهد. زمانی که فرهنگ کار تیمی در سازمان جا افتاده باشد، حسادت سازمانی تبدیل به رقابت می شود و بسیاری از آثار مخرب حسادت سازمانی توسط مدیر کنترل خواهد شد.
-
حمایت از کارکنان و پاداش دادن به آن ها
پاداش دادن و تشویق کردن کارکنان توسط مدیر می تواند از به وجود آمدن حس سرخوردگی و حسادت در کارکنان جلوگیری کند. با پاداش دادن به کارکنان می توان انگیزه بیشتری برای رقابت سالم به آن ها داد و به این ترتیب از حسادت سازمانی پیشگیری کرد.
-
تشویق کارکنان به ارتباطات شفاف و سالم
اگر شما به عنوان یک مدیر کارکنان خود را تشویق به برقراری ارتباطات باز و سالم در محیط سازمان کنید، کارکنان عملکرد بهتری خواهند داشت و برای رسیدن به جایگاهی که توانایی و لیاقت آن را ندارند، به همکاران خود حسادت نخواهند ورزید.
-
دادن پست های مدیریتی و سرگروهی به افراد ماهر
یکی از روش های پیشگیری از حسادت سازمانی این است که شما شایسته سالاری مد نظر قرار داده و پست های مهم و حساس در سازمان را به افرادی دهید که مهارت و تجربه کافی برای انجام آن را داشته باشند. برای مثال، اگر پست مهمی را به یک فرد نالایق دهید، کارکنان دیگر در سازمان متوجه این امر خواهند شد و حسادت سازمانی در میان آن ها افزایش پیدا خواهد کرد.
رفتار عادلانه و رواج دادن فرهنگ شایسته سالاری در سازمان، بهترین روش برای پیشگیری از حسادت سازمانی است. اگر شما مدیر منابع انسانی یا مدیر بخش های دیگر سازمان هستید، در تمامی مراحل استخدام و به کارگیری متقاضیان باید حسادت سازمانی و جاسوسی سازمانی را به عنوان عوامل مخرب سازمان در نظر گرفته و از روش های علمی و روانشناسی برای کنترل آن ها استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: روش های پیشگیری از حسادت کودک
- Dogan, K. and R.P. Vecchio, Managing Envy and Jealousy in the Workplace. Compensation & Benefits Review, 2001. 33(2): p. 57-64.
دیدگاهتان را بنویسید