رویکردهای بازاریابی

رویکردهای بازاریابی مختلفی در چند دهه گذشته به وجود آمده اند که کارایی بالا و استفاده آسانی که داشته اند منجر به کم رنگ تر شدن رویکردهای سنتی شده است. البته در میان رویکردهای بازاریابی مدرن نیز، شما باید رویکردی را انتخاب کنید که برای کسب و کار شما مناسب باشد و هر رویکردی برای هر شرایطی مناسب نخواهد بود.
بیشتر بخوانید: بازاریابی لوکس چیست؟
در این مقاله، دو نمونه از رویکرد های بازاریابی یعنی بازاریابی انبوه و بازاریابی هدفمند را تشریح خواهیم کرد. ابتدا ت
-
بازاریابی انبوه
بازاریابی انبوه به طور کلی به معنای تبلیغ کردن یک محصول، کالا یا خدمات در میان دامنه بسیار وسیعی از مخاطبان می باشد. در بازاریابی انبوه انتظار داریم که تعداد بسیار زیادی از این مخاطبان جذب شوند.
هدف از بازاریابی انبوه چیست؟
همانطور که می دانیم، توانایی ما به عنوان یک بازاریاب برای جذب کردن مشتریان بیشتر، همان چیزی است که منجر به موفقیت سازمان یا شرکت ما خواهد شد. طبق این قاعده کلی که هر چه مشتریان بیشتر باشند سازمان نیز موفق تر است، ما از رویکرد بازاریابی انبوه استفاده می کنیم تا در مدت زمان کمی پیام ها و پیشنهادهای خود را برای فروش محصولات یا ارائه خدمات به دامنه وسیعی از این مخاطبان برسانیم.
در دنیای امروز بازاریابی انبوه کمی قدیمی شده است و خیلی توصیه نمی شود. تنها در صورتی به شما توصیه می شود از بازاریابی انبوه استفاده کنید که رقبای شما هنوز به صورت سنتی کار می کنند و سراغ بازاریابی هدفمند نرفته اند.
-
بازاریابی هدفمند
رویکرد بازاریابی هدفمند به معنای شناسایی مشتریان و توسعه محصولات و خدمات از طریق رسانه هایی است که با احتمال زیادی به دست این مشتریان بالقوه خواهند رسید. در این رویکرد بازاریابی، ما به عنوان یک بازاریاب باید نوع تحویل مورد میل مشتری را شناسایی کنیم و طبق آن محتواهای بازاریابی را به آن ها تحویل دهیم.
هدف از بازاریابی هدفمند چیست؟
برای مثال، در میان تعدادی از مشتریان، با بررسی و تحقیق به این نتیجه رسیده ایم که بیشتر از فضای مجازی و یک پیام رسان مشخص استفاده می کنند، حال می توانیم برنامه های بازاریابی سفارشی را برای آن ها آماده کنیم. در واقع در این مرحله ابتدا از بخش بندی بازار برای تفکیک کردن تعدادی از مشتریان استفاده کرده ایم و سپس کانال مورد نظر برای دسترسی پیدا کردن به آن ها را انتخاب کرده ایم.
بیشتر بخوانید: معیارهای بخش بندی بازار
آیا این رویکردها نسبت به هم برتری دارند؟
خیر. برتری این رویکردها نسبت به رویکردهای دیگر و حتی نسبت به همدیگر، یک امر نسبی است. یعنی شرکت ها و سازمان ها مطابقت با شرایط جامعه و طیف مخاطبان خود، تصمیم به انتخاب یکی از این رویکردهای بازاریابی می کنند.
شما به عنوان یک بازاریاب ممکن است مدتی از رویکرد بازاریابی انبوه استفاده کنید و بعد از مدتی با توجه به تغییرات موجود در بازار به این نتیجه برسید که رویکرد بازاریابی هدفمند بهتر جواب می دهد. گاهی نیز با استفاده از یک استراتژی بازاریابی یکپارچه، از هر دو رویکرد استفاده می کنید.
بیشتر بخوانید: بازاریابی یکپارچه چیست؟
دیدگاهتان را بنویسید