سوالاتی برای سنجش هوش هیجانی در مصاحبه های استخدامی

هوش هیجانی (Emotional Intelligence توانایی فرد برای درک هیجان های خود و هیجان های دیگران است) عامل مهمی در محیط کاری است. توانایی همدردی با دیگران، ایجاد رابطه های بادوام، و مدیریت هیجان ها به روش مناسب همواره از جمله بزرگترین مشخصه های محیط کاری بوده اند. در این مقاله به سوالاتی برای سنجش هوش هیجانی در مصاحبه اشاره می کنیم.
بیشتر بخوانید: معرفی کتاب اصول و فنون مصاحبه استخدامی
افرادی که هوش هیجانی خوبی دارند به راحتی می توانند به محیط های جدید عادت کنند و با همکاران و مشتریان جدید ارتباط برقرار کنند، و این مهارت ها برای هر فردی که قصد کار کردن در یک سازمان را دارد ضروری هستند. افرادی که هوش هیجانی پایین دارند ممکن است در مدیریت روابط خود با دیگران و در شرایطی که تحت فشار هستند مشکلاتی داشته باشند، که منجر به فرسودگی شغلی شود. بنابراین مطرح کردن سوالاتی که هوش هیجانی افراد را می سنجند بسیار مهم می باشد. برای مثال سوال «بزرگترین نقاط ضعف شما چیست؟» می تواند به صورت عمقی سطح واقعی هوش هیجانی افراد را بسنجد. در ادامه به سوالاتی برای سنجش هوش هیجانی اشاره می کنیم.
سوالاتی برای سنجش هوش هیجانی در مصاحبه های استخدامی
۱- در مورد زمانی که سعی کرده اید کاری را انجام دهید ولی موفق نشده اید صحبت کنید؟
این سوال نه تنها وضعیت فرد در لحظات شکست و موفق نشدن را نشان می دهد، بلکه فرصتی است که پی ببریم آیا فرد مسئولیت کارهایی را که انجام داده پذیرفته است یا خیر.
۲- چه زمانی از سوی رئیس خود بازخورد منفی دریافت کرده اید؟ این بازخورد چه حسی را به شما منتقل کرده است؟
یکی از بارزترین ویژگی های افرادی که دارای هوش هیجانی بالایی هستند این است که کاملاً انتقادپذیر می باشند. این افراد قادر هستند در عین حال که بازخورد منفی دریافت می کنند، اهداف خود را نیز دنبال نمایند.
۳- در مورد یک مشکل در کار که شما را ناامید کرده است صحبت کنید؟
همه افراد گاهی ناامید می شوند، اما مهم نحوه مدیریت کردن این ناامیدی است. زمانی که یک فرد در مورد مشکلات کاری خود برای شما صحبت می کند شما می توانید به سطح هوش هیجانی او پی ببرید.
۴- سرگرمی شما در خارج از محیط کار چیست؟ می توانید آن را به من آموزش دهید؟
از فرد بخواهید که یکی از سرگرمی هایش را برای شما تشریح کند و وانمود کنید که هیچ چیزی در مورد آن نمی دانید. زمانی که فرد شروع به شرح دادن سرگرمی خود می کند، از او بخواهید که ساده توضیح دهد، مجدداً توضیح دهد و سبک توضیح دادن خود را تغییر دهد تا با درک کم شما از مسئله منطبق باشد. در این مواقع افرادی که هوش هیجانی بالایی دارند بسیار صبور و آرام هستند.
۵- ارزشمندترین چیزی که همکاران شما در مورد کار کردن با شما می گویند چیست؟ چالش برانگیزترین چیز چیست؟
از میان سوالاتی برای سنجش هوش هیجانی این سوال حس کامل از خود-آگاهی را در افراد زنده می کند و شما می توانید با مطرح کردن این سوال پی ببرید که چه چیزی فرد را به وقفه می اندازد. برای این که پی ببرید افراد تا چه میزان نقاط قوت و محدودیت های خود را می شناسند، از آن ها بخواهید که در مورد ویژگی های مثبت و منفی خود حرف بزنند.
۶- چه زمانی برای انجام دادن یک پروژه از فرد دیگری درخواست کمک کردید؟
افرادی که هوش هیجانی بالایی دارند در این مواقع اعتماد به نفس کامل دارند. آن ها درک واقع گرایانه ای از نقاوت قوت و محدودیت های خود دارند و به راحتی به کارهای خود اعتراف می کنند. آن ها می دانند که کار کردن با دیگران و کمک خواستن از آن ها یک نقطه قوت است نه نقطه ضعف.
با مطرح کردن هر یک از موارد از فهرست سوالاتی برای سنجش هوش هیجانی می توانید میزان هوش هیجانی افراد را بسنجید. به یاد داشته باشید که سوالات خود را از قبل آماده کنید و هیچ سوالی را خارج از فهرست خود از فرد نپرسید. اگر سوال مناسب باشد می تواند سطح هوش هیجانی افراد را به شما نشان دهد اما اگر بدون برنامه ریزی سوالی را مطرح کنید، ممکن است نتیجه عکس داشته باشد.
بیشتر بخوانید: روش های موفقیت در مصاحبه استخدامی
دیدگاهتان را بنویسید