تبعات سپردن کارهای کوچک به افراد توانمند و کارهای سنگین به افراد ضعیف

بدون شک سپردن کارهای کوچک به افراد توانمند و همچنین سپردن کارهای بزرگ به افراد ضعیف خروجی خوبی برای سازمان نخواهد داشت. ساده ترین تفسیری که می توان از این اشتباه کرد این است که ما از توانمندی فرد توانمند استفاده نکرده ایم و به فرد ضعیف بیش از حد فشار وارد کرده ایم. در ادامه مقاله به تبعات این کار می پردازیم.
بیشتر بخوانید: آیا استخدام افراد سفارش شده کار درستی است؟
در ادامه این مقاله سپردن کارهای کوچک به افراد توانمند و سپردن کارهای بزرگ به افراد ضعیف را به صورت جداگانه بررسی کرده و تبعات هر یک را برای سازمان و برای خود افراد بیان خواهیم کرد.
سپردن کارهای کوچک به افراد توانمند چه تبعاتی دارد؟
به بیان ساده، اگر ما کارهای کوچک را به افراد توانمند بسپاریم، در ساده ترین شکل ممکن از تمامی ظرفیت ها و توانمندی های آن فرد استفاده نکرده ایم و از جمله تبعاتی که این کار برای سازمان دارد می توان به کاهش عملکرد کلی سازمان اشاره کرد. بر اساس نظریه های مرتبط با انگیزش کارکنان، زمانی که ما یک فرد توانمند را در میان کارکنان خود داریم، برای این که انگیزه این فرد را برای کار کردن بالا ببریم باید با سپردن کارهایی که کمی از توان او بالاتر هستند، او را به چالش بکشیم.
چرا باید افراد را به چالش بکشیم؟
زیرا فرد توانمندی که با کارهای کمی بالاتر از سطح خود مواجه می شود، انگیزه بیشتری را در خود می بیند و تمام تلاش خود را می کند تا آن کار را به بهترین نحو ممکن انجام دهد. بنابراین سپردن کارهای کوچک به افراد توانمند هیچ گونه منفعتی برای سازمان ندارد و باعث کاهش عملکرد سازمان خواهد شد.
سپردن کارهای بزرگ به افراد ضعیف چه تبعاتی دارد؟
به همین ترتیب، اگر در سازمان کارهایی سنگین به افراد ضعیف واگذار شوند، به احتمال زیاد این افراد قادر به انجام این کارها نخواهند بود، بنابراین کارها بر روی دست آن ها باقی خواهند ماند و این امر منجر به انجام نشدن و یا به تعویق انداخته شدن کارها و پروژه های سازمان می شود. سپردن کارهای سنگین به یک فرد ضعیف به معنای دادن انگیزه بیشتر به او نیست، بلکه فردی که قادر به انجام کاری حتی با تلاش کردن نباشد، از انجام کار باز خواهد ماند و این عملکرد ضعیف می تواند عملکرد کلی سازمان را تحت الشعاع قرار دهد. در هر صورت، ما نباید کارهایی را که بیش از حد ظرفیت افراد است به آن ها بسپاریم زیرا این کار منجر به ضرر کردن سازمان خواهد شد.
تبعات سپردن کارهای کوچک به افراد توانمند و کارهای سنگین به افراد ضعیف
در هر دو حالت، این امکان وجود دارد که کارمند شما به دلیل کمتر بودن سطح کار شما (حالت اول) یا سنگین بودن کار شما (حالت دوم) انگیزه خود را از دست دهد. گاهی این از دست دادن انگیزه موجب می شود کارمند موردنظر سازمان را ترک کند و یا عملکرد او روز به روز ضعیف تر شود.
نکته مهمی که در این جا وجود دارد این است که افرادی که دارای توانمندی هستند (حالت اول) باید با چالش های بزرگ تری توسط مدیران سازمان مواجه شوند، تا میزان ظرفیت آن ها برای پیشرفت مشخص شود. این افراد با قرار گرفتن در چنین شرایطی انگیزه بالاتری را به دست می آورند و این انگیزه در عملکرد کلی سازمان خود را نشان می دهد زیرا تلاش بیشتر کارکنان به معنای پیشبرد اهداف سازمانی می باشد.
بیشتر بخوانید: روش های معارفه نیروی جدید در سازمان
دیدگاهتان را بنویسید