عملکرد شغلی

عملکرد شغلی شاخصی برای ارزیابی میزان کارایی فرد در محیط کار است. این شاخص، در موفقیت هر کسب و کار نقش حیاتی ایفا می کند. علم روانشناسی ثابت کرده است که مواردی از قبیل ویژگی های شخصیتی، انگیزش و نیاز همگی بر روی عملکرد شغلی افراد تاثیر می گذارند. در این مقاله بیشتر به بررسی آن خواهیم پرداخت.
بیشتر بخوانید: فرسودگی شغلی چیست؟
ابتدا یک تعریف از این مفهوم ارائه می کنیم و سپس به بررسی جنبه های مختلف از آن و رابطه آن با متغیرهای دیگر خواهیم پرداخت.
عملکرد شغلی چیست؟
عملکرد شغلی یکی از زیر شاخته های عملکرد فردی است. عواملی مانند انگیزش، ویژگی های شخصیتی و نیاز افراد همگی می توانند بر روی عملکرد فردی آنها تاثیر معناداری داشته باشند، بنابراین این عوامل بر روی عملکرد-شغلی نیز تاثیر خواهند گذاشت.
در سازمان اگر بتوانیم بهبودی در عملکرد شغلی کارکنان ایجاد کنیم، گام بزرگی را در جهت دستیابی به اهداف سازمانی و در نتیجه موفقیت سازمان برداشته ایم.
ارتباط عملکرد شغلی با صفات شخصیتی
عملکرد-شغلی را می توان از طریق ویژگی های شخصیتی کارکنان پیش بینی کرد. این ویژگی های شخصیتی عبارتند از استعداد، میل به پیشرفت، خصوصیات عاطفی و ادراک کارکنان. با سنجش هر یک از این ویژگی ها در کارکنان، می توان به راحتی عملکرد شغلی او را ارزیابی کرد و به این نتیجه رسید که این کارمند برای سازمان مناسب است یا خیر.
وظیفه مدیر منابع انسانی در قبال عملکرد شغلی کارکنان
مدیر منابع انسانی در هر سازمان موظف است عملکرد-شغلی کارکنان را ارزیابی کند. به عنوان مثال، کارمندی که میل به پیشرفت دارد معمولاً صبور است، گاهی تا دیر وقت در سازمان کار می کند و وقت آزاد خود را برای شرکت در دوره های مختلف صرف می کند تا بتواند پروژه های خود را به خوبی انجام دهد. این تلاش و کوشش کارمند به علت جاه طلبی و میل به پیشرفتی که دارد، در جهت دستیابی به اهداف سازمانی است و نفع زیادی را برای سازمان دارد.
مزایای سنجش عملکرد-شغلی در سازمان
بنابراین شناسایی کارکنانی با این ویژگی از طریق روش های سنجش عملکرد شغلی، می تواند به سازمان کمک کند تا از مسیر کوتاه تری به اهداف خود برسد. عملکرد شغلی همچنین بر روی افزایش مشتریان موثر است. یعنی اگر کارکنان شما در بخش تماس با مشتریان، از عملکرد شغلی خوبی برخوردار باشند و با احترام و مهارت بالا با مشتریان صحبت کنند، نه تنها این مشتریان برای شما باقی خواهند ماند، بلکه تعداد آن ها روز به روز افزایش می یابد.
اگر شما سمت مدیریت منابع انسانی یک سازمان را بر عهده دارید، به صورت منظم و در جلسات از قبل تعیین شده ای عملکرد شغلی کارکنان خود را بسنجید. با ترتیب دادن جلسات هفتگی و ماهیانه با کارکنان می توانید پی ببرید که کدام پروژه را به کدام کارمند بسپارید تا به بهترین نحو ممکن انجام شود. یک مدیر منابع انسانی خوب، مدیری است که به طور کامل با ویژگی های شخصیتی، انگیزش و نیازهای کارکنان خود آشنایی داشته باشد تا به این طریق قادر به پیش بینی کردن عملکرد شغلی آن ها و در نتیجه کاهش ریسک شکست در سازمان، باشد.
بیشتر بخوانید: پرسشنامه رایگان رضایت شغلی
دیدگاهتان را بنویسید