عوامل موثر بر طلاق عاطفی

طلاق عاطفی یک اتفاق عادی در میان جامعه می باشد و تنها شدت و میزان آن در میان افراد مختلف متفاوت است. طلاق عاطفی به طور کلی بر دو نوع طلاق آشکار و طلاق مخفی است. در ادامه به تعریف این دو نوع طلاق عاطفی و عوامل موثر بر طلاق عاطفی خواهیم پرداخت.
بیشتر بخوانید: آسیب های روانی ناشی از طلاق
طلاق عاطفی بر دو نوع است:
۱- طلاق عاطفی آشکار
طلاق آشکار طلاقی است که به صورت شفاف بیان شود و هیچ عاملی مانع از اعلام آن به دیگران نشود. در این نوع طلاق زوجین به صورت کامل از هم جدا می شوند و طلاق خود را اعلام می کنند.
۲- طلاق عاطفی مخفی
طلاق مخفی طلاقی است که از هر نظر دارای خصوصیات طلاق آشکار است و رسمیت دارد اما به دلیل موانع فرهنگی، ارزشی، دینی، موقعیتی و قانونی که در هر کشوری وجود دارد به صورت شفاف و آشکارا بیان نمی شود. در این طلاق، زوجین با هم زیر یک سقف زندگی می کنند ولی ارتباط آن ها با هم قطع شده است و هیچ رضایتی از این زندگی مشترک ندارند.
عوامل موثر بر طلاق عاطفی
۱- کیفیت زندگی
کیفیت زندگی یک مفهوم وسیع است و برای هر فرهنگ و افراد از مکان های جغرافیایی مختلف، دارای معنای متفاوتی است. از جمله عواملی که تحت عنوان کیفیت زندگی شناخته می شوند بسته به نوع فرهنگ می توان به رفاه اجتماعی، شادی، رضایت، رفاه، داشتن زندگی هدفمند و معنادار، ارضای نیازها و داشتن درآمد و وضعیت جسمانی سالم هستند. بنابراین کیفیت زندگی نقش موثری را بر روی طلاق عاطفی میان زوجین دارد. هر چه کیفیت زندگی کمتر باشد، طلاق عاطفی محتمل تر است.
۲- عوامل اجتماعی و اقتصادی
تعامل اجتماعی مبنای زندگی اجتماعی بشر است. تفاوت های موجود در میان خانواده های زوجین از نظر فرهنگی از عوامل موثر بر طلاق عاطفی می باشند. مجموعه این تفاوت ها را عوامل اجتماعی می نامیم. علاوه بر این، شرایط اقتصادی مانند میزان درآمد، شرایط کاری و … از جمله عوامل موثر دیگری هستند که طلاق عاطفی را تحت تاثیر قرار می دهند.
۳- عامل روابط خانوادگی
روابط خانوادگی نیز از عوامل موثر بر طلاق عاطفی است. هر چه کیفیت روابط خانوادگی زن کاهش پیدا کند، بدیهی است که احتمال وقوع طلاق عاطفی (فقدان روابط عاطفی میان زوج) افزایش پیدا خواهد کرد. بنابراین کیفیت روابط خانوادگی عامل مهمی برای طلاق عاطفی میان زوجین محسوب می شود.
۴- نارضایتی جنسی
عدم رضایت جنسی زوجین از هم نیز یکی از مهم ترین عواملی است که بر روی طلاق عاطفی تاثیر می گذارد. زن و شوهری که هیچ لذتی از رابطه جنسی با هم نمی برند، بدیهی است که طلاق عاطفی بسیار زودتر از چیزی که فکر کنید در زندگی آن ها رخ خواهد داد حال این طلاق می تواند از نوع مخفی یا آشکار باشد.
طلاق عاطفی امروزه تبدیل به مهم ترین عامل در تخریب ساختارهای اجتماعی و از بین رفتن بنیان خانواده ها شده است. پدیده طلاق عاطفی تنها یک عامل نیست بلکه چندین عامل وجود دارند که دست به دست هم می دهند و منجر به طلاق عاطفی بین زوجین خواهند شد. از جمله رایج ترین عواملی که بر روی طلاق عاطفی موثر هستند می توان به نارضایتی جنسی در روابط جنسی اشاره کرد زیرا بسیاری از طلاق ها ریشه در تخت خواب دارند.
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
طلاق عاطفی یک واکنش و مکانیسم روانشناسی است که برخی از همسران بعد از احساس عدم موفقیت در ازدواج خود و مورد تهدید جسمی یا روحی قرار گرفتن از طرف همسر خود بروز می دهند. وقتی شما از همسر خود طلاق عاطفی می گیرید، در واقع شما احساسات و عواطف خود را از او دریغ می کنید. برای برخی از زوجین، طلاق عاطفی معمولا قبل از اقدام به طلاق اتفاق می افتد. در برخی از زوجین نیز ممکن است تا بعد از تقاضای طلاق این احساس دریغ عاطفی اتفاق نیفتد. بنابر آمار منتشره از مراکز مشاوره خانواده و طلاق، اکثر طلاق ها یک طرفه می باشند به این معنی که یا طلاق از طرف مرد اتفاق می افتد و یا از طرف زن و به ندرت دیده می شود زن و مرد برای تصمیم به طلاق توافقی مشترک داشته باشند: