فرآیند بازاریابی

فرآیند بازاریابی به معنی گام های متوالی است که یک سازمان باید بردارد تا بتواند مشکلات مشتریان را شناسایی کند، فرصت های بازار را تجزیه و تحلیل نماید، و با استفاده از روش های مناسب بازاریابی به مشتریان مورد نظر خود دسترسی پیدا کند تا به این طریق بتواند محصولات را به فروش برساند.
بیشتر بخوانید: استفاده از رویدادهای ناگهانی برای بازاریابی
برای اجرای فرآیند بازاریابی و دسترسی داشتن به مخاطبان مورد نظر، شما به عنوان یک مدیر یا بازاریاب سازمان باید برخی نکات را به دقت رعایت کنید. در این جا به گام های مورد نیاز برای اجرای فرآیند بازاریابی اشاره می کنیم.
۷ گام برای اجرای فرآیند بازاریابی
-
تحقیقات بازار
تحقیقات بازار شامل هر گونه تلاشی برای جمع آوری اطلاعات در مورد بازارهای هدف یا مشتریان هدف می باشد. در فرآیند بازاریابی، تحقیقات بازار جایگاه ویژه ای دارد زیرا کسب اطلاعات صحیح و دقیق در مورد مشتریان هدف یا بازار هدف باعث رونق بیشتر سازمان خواهد شد و بازاریاب دقیقاً می داند به سراغ چه دسته از افراد یا بازارهایی باشد.
-
بخش بندی بازار
بخش بندی بازار به معنای تفکیک کردن مشتریان ثابت و مشتریان بالقوه به زیر گروه هایی از مشتریان بر اساس نوع ویژگی های آن ها می باشد.
-
انتخاب بازار هدف
برای این که کسب و کار خود را توسعه دهید، ابتدا باید بازارها و مشتریانی را که مستعد همکاری با شما هستند، پیدا کنید و برنامه های بازاریابی خود را بر روی آن ها پیاده کنید.
-
ایجاد جایگاه در بازار
برای موفق شدن در بازار، باید جایگاه خود را تحت هر عنوانی در بازار باز کنید. به عنوان مثال، می توانید از یک وب سایت استفاده کنید تا جایگاه مجازی را در بازار به خود اختصاص دهید.
-
طراحی آمیخته بازاریابی
طراحی آمیخته بازاریابی یک مدل پایه در بازاریابی است. آمیخته بازاریابی شامل محصول، قیمت، مکان یا توزیع و ترویج است. در این مرحله شما به عنوان بازاریاب باید از ابزارهای بازاریابی استفاده کنید تا مشتریان هدف را متقاعد به استفاده از محصولات یا خدمات کنید.
-
اجرا
بعد از شناسایی و پیدا کردن مشتریان هدف، حال باید برنامه های بازاریابی خود را اجرا کنید. این برنامه ها باید به گونه ای تنظیم شوند که علاوه بر جذب مشتریان بتوانند آن ها را نگه دارند. از مفاهیمی که در این زمینه زیاد بر روی آن تاکید کرده اند وفادارسازی مشتریان است.
بیشتر بخوانید: کاربردهای نوین مدیریت ارتباط با مشتریان
-
کنترل
کنترل فرآیند بازاریابی از جمله مهم ترین بخش های این فرآیند است. زیرا اگر به عنوان یک بازاریاب کنترل مناسبی بر روی مشتریان و سازمان و روش های بازاریابی نداشته باشید، این امکان وجود دارد که مشتریان جذب رقبای شما شوند.
همان گونه که مشاهده کردیم، در هر سازمان یک فرآیند بازاریابی با برنامه ریزی های استراتژیک شروع شده و به دست بخش های مختلف اجرایی سازمان خواهد رسید. نکته ای که اهمیت دارد و بازاریاب باید آن را مدنظر داشته باشد این است که بازار هدف یا مشتریان هدف از زمانی به زمان دیگر ممکن است تغییر کنند.
بیشتر بخوانید: لیستی از ۱۵ نوع محتوا در بازاریابی
دیدگاهتان را بنویسید