مدرسه هوشمند چه ویژگی هایی دارد؟

مدرسه هوشمند، مدرسه ای است که مدیریت آن با کمک فناوری شبکه و کامپیوتر صورت می گیرد و محتوای دروس آن عمدتاً از نوع الکترونیکی بوده و همچنین سیستم نظارت و ارزشیابی مدرسه کاملاً هوشمند می باشد. راه اندازی مدرسه هوشمند نیازمند این است که شما یک برنامه چندین ساله برای آن داشته باشید. در این مقاله به این سوال پاسخ می دهیم که مدرسه هوشمند چه ویژگی هایی دارد؟
بیشتر بخوانید: شهر جدید نئوم در عربستان
هوشمند شدن گوشی ها تنها شروعی برای وارد شدن به یک دنیای هوشمند بوده است. در سال های اخیر شاهد هوشمند شدن خودروها، شهرها، مدارس و بسیاری از زیرساخت های شهری مانند سیستم برق رسانی، آب رسانی و … بوده ایم. اما در این دنیایی که هر روز هوشمندتر از دیروز می شود، مدارس هوشمند چه جایگاه و چه مشخصه هایی خواهند داشت؟ در این مقاله ویژگی های مدرسه هوشمند را معرفی می کنیم.
ویژگی هایی مدرسه هوشمند
-
ارائه دروس جدید یا اصلاح دروس قبلی توسط معلمان و مدیران
معلمان و مدیران مدرسه هوشمند می توانند با استفاده از نرم افزارهای کامپیوتری، بانک های اطلاعاتی و … با توجه به نیاز دانش آموزان دروس جدیدی را برای آن ها طراحی کنند یا این که دروس قبلی را تغییر دهند و اصلاحاتی را در آن ها ایجاد نمایند. بنابراین نوع محتوای آموزشی مورد استفاده در این مدرسه هوشمند، اصلی ترین تفاوت این مدارس با مدارس سنتی است.
-
حق انتخاب ساعات درسی توسط دانش آموزان
در مدارس هوشمند دانش آموزان آزادانه می توانند تعداد ساعات مطالعه خود را انتخاب کنند و برای این تصمیم محدود به ساعات حضور در مدرسه نیستند زیرا هر لحظه ای که بخواهند می توانند کلاس های درسی خود را با استفاده از نرم افزارهای کامپیوتری باز کنند و به صورت دور کار، مشغول یادگیری شوند.
-
استفاده از لپ تاپ به جای کتب سنتی
در این نوع مدارس، یکی از تسهیل کننده ترین ویژگی ها این است که دانش آموزان به جای حمل تعداد زیادی کتاب در یک کیف، تنها با یک لپ تاپ در کلاس های درسی خود حاضر می شوند. ویژگی بارز مدارس هوشمند این است که عمدتاً به جای کتب فیزیکی، از محتوای الکترونیکی مانند نرم افزارها و محتویات چند رسانه ای استفاده می کنند.
-
ارزشیابی مداوم دانش آموزان
در مدارس هوشمند برای ارزشیابی دانش آموزان دیگر خبری از ترم ها (ترم اول، ترم دوم و …) نیست و ارزشیابی به صورت الکترونیکی همه روزه انجام می شود. البته برخی از مدارس هوشمند از آزمون های آنلاین استفاده می کنند و این به این معنی است که دانش آموز نیازی به حضور در مدرسه برای ارزشیابی ندارد.
علاوه بر این ویژگی ها، مدارس هوشمند مختلف با توجه به رویکرد مدیریتی و فناوری های در دسترس دارای ویژگی های دیگری نیز هستند. به عنوان مثال، یکی دیگر از ویژگی های مدارس هوشمند این است که دانش آموزان هنگام ورود و خروج از مدرسه هوشمند، با ارائه کارت دیجیتالی والدین خود را از طریق اتوماسیون مدرسه یا پیامک مطلع می کنند. بنابراین، تمامی ویژگی های مدرسه هوشمند باعث ایجاد نظم بیشتر در فضای تعلیم و تربیت دانش آموزان می شود و البته آن ها را با دنیای فناوری آشنا می کند.
بیشتر بخوانید: شهر هوشمند چه مشخصه هایی دارد؟
دیدگاهتان را بنویسید