مدیریت ارتباط با شرکای تجاری

مدیریت ارتباط با شرکا (PRM) ترکیبی از نرم افزارها، فرآیندها و استراتژی های مورد استفاده سازمان ها برای آسان تر کردن اجرای فرآیندهای تجاری با شرکایی است که محصولات سازمان را تأمین و یا به فروش می رسانند. سیستم های مدیریت ارتباط با شرکای تجاری معمولا از طریق وب یا از طریق فضای کلاد (ابری) اجرا می شوند.
بیشتر بخوانید: ۵ روش برای ارتقای کیفیت ارتباط با مشتری
در این مقاله ابتدا تعریفی از مدیریت ارتباط با شرکای تجاری را ارائه می کنیم و سپس جنبه های مختلف آن را بررسی خواهیم کرد.
مدیریت ارتباط با شرکای تجاری چیست؟
مدیریت ارتباط با شرکای تجاری (PRM) شامل یک پرتال شریک تجاری، دیتابیس مشتری و ابزارهای دیگر است که به سازمان ها و شرکای آن ها اجازه می دهد تا سودها، فرصت ها و فروش خود را به خوبی مدیریت کنند. این سیستم ها همچنین قیمت گذاری، تخفیف ها و عملیات سازمان را به دقت دنبال می کنند.
مزایای استفاده از مدیریت ارتباط با شرکای تجاری
بسیاری از سازمان ها برای فروش محصولات خود متکی به شرکای دیگری هستند و قصد استفاده از روش فروش مستقیم را ندارند. بنابراین داشتن یک سیستم مدیریت ارتباط با شرکای تجاری به مدیران کمک می کند تا هزینه های کمتری را بپردازند و فرآیندهای فروش خود را به یک شریک تجاری بسپارند.
شباهت ها و تفاوت های سیستم مدیریت ارتباط با شرکا و سیستم مدیریت ارتباط با مشتریان
شباهت ها
سیستم مدیریت ارتباط با شرکا (PRM) از برخی جهات شبیه به سیستم مدیریت ارتباط با مشتریان (CRM) است که سازمان ها از سیستم های مدیریت ارتباط با مشتریان نیز برای نظارت بر امور بازاریابی، فروش و خدمات ارائه شده به مشتریان استفاده می کنند.
تفاوت ها
به بیان ساده تر تفاوت میان این دو را می توان به این شکل عنوان کرد:
در سیستم مدیریت ارتباط با مشتریان، تاکید سازمان بر روی ارتباط میان کسب و کار و مشتری است و بیشتر بر روی مشتری متمرکز است تا بتواند مشتری را ترغیب به انجام خریدهای بعدی کند. در حالی که در سیستم مدیریت ارتباط با شرکای تجاری، سازمان ها تاکید بیشتری را بر روی جنبه ارتباط آن قرار می دهند زیرا هدف شریک و سازمان هر دو این است که از این ارتباط سود ببرند.
اهمیت استفاده از سیستم مدیریت ارتباط با شرکای تجاری
امروزه کیفیت محصولات تبدیل به یک عامل مهم در بازاریابی رقابتی شده است. حال با استفاده از سیستم مدیریت ارتباط با شرکا می توانیم مدل های نوآورانه ای را با استفاده از ابزارهای مختلف طراحی کنیم که در نهایت منجر به سودآوری سازمان می شود.
اگر شما از یک سیستم مدیریت ارتباط با شرکای خوب و مناسب در کسب و کار خود استفاده کنید، می توانید ارتباط خود با واسطه ها، فروشندگان و کانال های مختلفی را که برای شما سودآور هستند، بهبود ببخشید. البته که انتخاب نرم افزار مناسب برای این کار از اهمیت بالایی برخوردار است، زیرا مشابه با یک سیستم مدیریت ارتباط با مشتریان، این سیستم نیز نیاز به مدیریت کردن دارد و بدون در دست داشتن یک رابط کاربری خوب، این کار برای شما مشکل خواهد شد.
بیشتر بخوانید: کاربردهای نوین مدیریت ارتباط با مشتریان
دیدگاهتان را بنویسید