مراحل اخراج کارمندان

اگر شما به عنوان یک کارفرما، با یک کارمند مشکل دارید دو راه بیشتر نخواهید داشت: سعی کنید او را با محیط سازگار کنید یا این که او را اخراج کنید. اخراج کردن کارمندان برای سازمان و کارمندان هزینه خواهد داشت اما با استفاده از برخی روش ها می توانید این هزینه را از هر نظر کاهش دهید. در این مقاله مراحل اخراج کارمندان را معرفی کرده ایم.
بیشتر بخوانید: قوانین مربوط به اخراج کارمند
اگر کارمندی به صورت غیر قانونی اخراج شود، ممکن است سازمان شما تحت پیگرد قانونی قرار بگیرد. ولی گاهی اخراج کردن یک کارمند تنها راه موجود برای یک کارفرما می باشد. برای اخراج هر کارمند باید یک پروسه قانونی به شرح زیر طی شود.
مراحل اخراج کارمندان
-
کارمند را از قبل مطلع کنید
قبل از اخراج کارمند، از قبل به او هشدار دهید که سطح عملکرد او کمتر از حد مورد نیاز سازمان است یا این که اخلاق او با این محیط سازگاری ندارد. به این صورت ممکن است کارمند فرصت داشته باشد تا خودش را اصلاح کند. معمولاً فرآیند اخراج باید ۴ هفته به طول بیانجامد تا کارمند فرصت کافی را برای بهبود عملکرد خود داشته باشد.
-
منطقی از پیشنهاد اخراج کارمند دفاع کنید
شما هر پستی را که در سازمان داشته باشید و پیشنهاد اخراج یک کارمند را به هیئت مدیره دهید، باید دلایل و منطق کافی به همراه آمار و مستندات مبنی بر عدم کفایت کارمند مورد نظر برای جایگاه شغلی او، در دست داشته باشید.
بیشتر بخوانید: تغییر جایگاه شغلی چیست؟
-
مختصر و شفاف حرفتان را بزنید
زمانی که با کارمند جلسه دارید و می خواهید هشدارهای لازم در مورد اخراج او را عنوان کنید، حتماً مختصر و جدی و واضح این حرف ها را بزنید تا دچار ابهام نشود. مثلاً به او بگویید که هیئت مدیره به این نتیجه رسیده است که شما قادر به جبران عملکرد بد خود نبوده اید، بنابراین قرارداد شما را لغو می کنیم.
-
جزئیات مربوط به بعد از اخراج را به آن ها توضیح دهید
یکی از مراحل اخراج کارمندان بعد از این که اخراج کارمند را به او اعلام کردید، تمامی اطلاعات در مورد مزایای بیمه، حقوق آخر کارمند و چگونگی دریافت بیمه بیکاری را به آن ها بگویید. کارمند این حق را دارد که این اطلاعات را دریافت نماید.
-
سعی کنید در جلسه اخراج یک نفر سوم نیز حضور داشته باشد
زمانی که در جلسه آخر به کارمند مورد نظر اعلام می کنید که اخراج است و باید وسایل خود را برداشته و شرکت را ترک کند، سعی کنید از یک نفر سوم نیز بخواهید که در این جلسه حضور داشته باشد تا اگر کارمند شما را تهدید کرد، یک شاهد برای تایید این تهدید داشته باشید.
از جمله توصیه هایی که برای اخراج کارمندان شده است این است که هرگز کارمندی را در روز آخر هفته اخراج نکنید، بلکه او را شنبه یا یکشنبه اخراج کنید که فرصت کافی برای پیدا کردن یک شغل جدید را داشته باشد. سعی کنید بعد از اعلام اخراج شدن، هر چه می توانید به کارمند کمک کنید ولی مواظب باشید که از سر احساسات، وعده های غیر عملی به او ندهید.
بیشتر بخوانید: چه کارمندانی را اخراج کنیم؟
دیدگاهتان را بنویسید