مشکلات روانی ناشی از استرس

در مقاله «آیا استرس همیشه مخرب است؟» دو نوع از استرس (استرس مزمن و استرس حاد) را شرح دادیم. به طور خلاصه استرس مزمن مخرب است ولی استرس حاد چنین نیست. بنابراین در این مقاله، منظور از استرس همان استرس مزمن است. استرس مزمن می تواند مشکلات روانی بسیاری را برای افراد ایجاد کند در عین حال می دانیم که این استرس یکی از رایج ترین مشکلات میان مردم است بنابراین در این مقاله مشکلات روانی ناشی از استرس را بررسی کرده ایم.
بیشتر بخوانید: چگونه استرس را مدیریت کنیم؟
در ادامه این مقاله، به مشکلات روانی ناشی از استرس اشاره کرده ایم و مختصری در مورد هر یک توضیح داده ایم. توجه داشته باشید که این موارد از جمله شایع ترین عواقب استرس هستند و گاهی این امکان وجود دارد که استرس مخرب تر از این چند مورد باشد و مشکلات بیشتری را برای فرد ایجاد کند.
مشکلات روانی ناشی از استرس
-
افسردگی
افسردگی مشهورترین و رایج ترین مشکل روانی در جهان است. ترشح هرمون های استرس در بدن می توان یک حالت آرام بخش را ایجاد کند حال اگر این هرمون زیاد ترشح شود (که در حالت استرس مزمن این اتفاق می افتد)، شما احساس کاهش انرژی و افسردگی می کنید. بنابراین یکی از نزدیک ترین و محتمل ترین مشکلات روانی ناشی از استرس، مبتلا شدن فرد به افسردگی است.
-
اختلال دو قطبی
استرس شدید یا مزمن تاثیر بسیار منفی بر روی افراد مبتلا به اختلال دو قطبی دارد. فرد مبتلا به اختلال دو قطبی دائماً شاهد تغییر در خلق خود، تغییر در سطح انرژی خود می باشد و مرتب افزایش شیدائی (قطب اول) و کاهش شیدائی (قطب مخالف) را تجربه می کند. استرس مزمن می تواند شدت اختلال دو قطبی را در افراد بیشتر کند.
-
اختلالات اضطراب
افرادی که تحت استرس مزمن قرار دارند همواره علائمی از اضطراب مانند بی قراری، گاز گرفتن ناخن های دست، ضربه زدن بر روی پا و غیره را از خود نشان می دهند. ترشح بیش از حد هورمون های استرس مزمن می تواند شدت اضطراب در افراد را بیشتر کند و آن ها را در شرایط وخیمی قرار دهد.
-
اختلالات عملکرد شناختی
ترشح مداوم هومورن های استرس مزمن در بدن می تواند منجر به ایجاد تغییر در عملیات و ساختار بخش هایی از سیستم عصبی شود. یعنی، استرس می تواند عملکرد نورون ها (سلول های مغزی) را در ناحیه ای از مغز به نام هیپوکامپ (بخشی از مغز برای ذخیره کردن خاطرات بلند مدت) کاهش دهد. بنابراین فردی که استرس دارد، ممکن است گیجی، مشکلات تمرکز، مشکلات یادگیری و سختی در تصمیم گیری را تجربه کند.
علاوه بر مشکلات روانی، استرس مزمن می تواند مشکلاتی مانند چاقی مفرط، دیابت، بیماری قلبی، سرطان و ضعف سیستم ایمنی را در افراد تشدید کند. بنابراین، با توجه به اهمیت بالایی که کنترل استرس دارد، به محض مشاهده علائم استرس باید به یک پزشک متخصص در زمینه روانشناسی بالینی مراجعه کنید و برای جلوگیری از مبتلا شدن به این مشکلات روانی، سعی کنید این استرس را به نوعی کنترل کنید.
بیشتر بخوانید: سبک های مختلف مقابله با استرس
دیدگاهتان را بنویسید