مهارت های ارتباطی شامل چه چیزهایی است؟

افرادی که مهارت های ارتباطی خوبی دارند، به صورت اتفاقی به این مهارت ها دست پیدا نکرده اند. این مهارت ها را باید در خود تمرین کنید و پرورش دهید. مهارت های ارتباطی به شما کمک می کنند تا در همه زمینه ها (کاری، عاطفی، اجتماعی و …) به راحتی با افراد مختلف ارتباط برقرار کنید و نظر آن ها را به خود جلب کنید.
بیشتر بخوانید: چگونه یک ارتباط را شروع کنیم؟
مهارت های ارتباطی عبارتند از:
-
مهارت گوش کردن فعال
گوش کردن فعال مهارتی است که باید دو برابر حرف زدن آن را تمرین کنید زیرا اساسی ترین نیاز بشری فهمیدن و فهمیده شدن توسط دیگران می باشد. بهترین راه برای فهمیدن حرف های دیگران این است که با اشتیاق و علاقه به آن ها گوش فرا دهید. علاوه بر این که با گوش کردن فعال می توانید حرف های طرف مقابل را درک کنید، همچنین او از گوش کردن شما لذت می برد و بازخورد این لذت بردن را می توانید در رفتار وی مشاهده کنید.
بیشتر بخوانید: گوش کردن فعال چیست و چه اهمیتی دارد؟
-
ارتباط غیرکلامی
از جمله مهم ترین مهارت های ارتباطی همان روش های ارتباط غیرکلامی هستند. واژه ها، ژست ها و زبان بدن از جمله راه های انتقال اطلاعات هستند. استفاده از ارتباط غیرکلامی مانند لحن صدا، ارتباط چشمی، حالت های چهره، سکوت و ژست های دست و پا و بازو از جمله مهارت های بسیار مهم در برقراری ارتباط هستند.
-
مهارت همدلی
مهارت همدلی باعث می شود در هنگامی که با شخص دیگری صحبت می کنید قادر باشید احساسات او را درک کنید و در فهم حرف های او مشکلی نداشته باشید زیرا همدلی مهارتی است که شما را تا میزان زیادی به افکار و دیدگاه های افراد نزدیک می کند. بنابراین یکی از مهم ترین مهارت های ارتباطی همان مهارت همدلی می باشد.
بیشتر بخوانید: مهارت همدلی و اهمیت آن
-
شفاف و مختصر صحبت کنید
خیلی مهم است که در هنگام صحبت کردن شفاف، دقیق و مختصر سخن بگویید. در صحبت های طولانی و بی ربط به موضوع اصلی، دو طرف خسته خواهند شد و موضوع اصلی گاهی فراموش می شود. پر حرفی یکی از آفت های ارتباط مؤثر است. یکی از مهم ترین مهارت های ارتباطی که باید در ارتباط های روزمره از آن استفاده کنید این است که شفاف و خلاصه صحبت کنید.
-
سوال بپرسید
یک مهارت ارتباطی دیگر سوال پرسیدن است. زمانی که شما با فرد دیگری صحبت می کنید، سوال پرسیدن شما به این معناست که شما به صحبت کردن با او علاقه مند هستید. اما سعی کنید ترجیحاً سوالاتی را مطرح کنید که پاسخ های کوتاه داشته باشند تا مانع از منحرف شدن بحث و خسته شدن فرد مقابل شوید.
در دنیای امروزی، توانایی برقرار کردن ارتباط مؤثر یک امر ضروری است. ارتباط یک فرآیند پویا بوده و نحوه برقراری ارتباط می تواند تاثیر مثبت یا منفی چشمگیری را بر روی رابطه های کاری، عاطفی و اجتماعی شما داشته باشد. برای به دست آوردن این مهارت ها، باید آن ها را تمرین کنید تا بتوانید با افراد مختلف، که هر یک دارای اخلاق، سلیقه و فرهنگ های متفاوتی هستند، به راحتی ارتباط برقرار کنید.
بیشتر بخوانید: چگونه یک ارتباط را شروع کنیم؟
دیدگاهتان را بنویسید