مهارت همدلی و اهمیت آن

مهارت همدلی (Empathy) نوعی توانایی توجه کردن به دیدگاه و شرایط دیگران است و به زیرمجموعه همدلی شناختی و همدلی عاطفی تقسیم شده است. همدلی یکی از مهم ترین مهارت هایی است که در همان اوایل کودکی در افراد به وجود می آید و کودکان با استفاده از این مهارت می توانند دیگران را درک کنند.
بیشتر بخوانید: چگونه همدلی را به کودکان آموزش دهیم؟
مهارت همدلی به دلیل اهمیت بالایی که در زندگی ما دارد در این مقاله مورد توجه قرار گرفته است. در این جا ابتدا تعریفی از همدلی را ارائه می کنیم و سپس به انواع همدلی و اهمیت همدلی در زندگی اشاره می کنیم.
مهارت همدلی چیست؟
همانطور که گفته شد، همدلی به این معناست که ما بتوانیم به دیدگاه ها و شرایط زندگی دیگران احترام بگذاریم و سعی کنیم خود را به جای آن ها قرار دهیم. در اصطلاح عامیانه نیز همدلی به همین معناست. مثلاً زمانی که شما با فردی همدلی می کنید، یعنی خود را به جای او قرار داده اید تا شرایط وی را درک کنید. همدلی نوعی مهارت طبیعی در وجود افراد است که از همان سنین خردسالی در افراد ظاهر می شود.
فردی که مهارت همدلی ندارد، قادر نیست خود را جای دیگران بگذارد و نمی تواند احساسات و عواطف او را درک کند. برای رسیدن به همدلی باید بتوانیم چارچوب ذهنی دیگران را شناسایی کنیم و نقاط ضعف، نقاط قوت و حساسیت های آن ها را بشناسیم تا بتوانیم خود را جای او قرار دهیم و در واقع او را درک کنیم.
انواع همدلی
-
همدلی شناختی
اجزای شناختی دخیل در همدلی همان توانایی در شناسایی کردن و نامگذاری کردن رفتارها و حالات دیگران و توانایی حدس زدن دیدگاه های دیگران می باشد.
-
همدلی عاطفی
همدلی دارای یک بخش عاطفی نیز می باشد که این بخش همان توانایی در ارائه پاسخ عاطفی مناسب به دیگران با هدف برقراری ارتباطات همدلانه با آن ها می باشد.
آموزش همدلی به کودکان
همه ما می بینیم که کودکان در مواردی می توانند دیگران را درک کنند و با آن ها همدلی داشته باشند. البته میزان همدلی در افراد بستگی به نوع تربیت افراد توسط والدین دارد و می تواند از نظر کیفیت در افراد مختلف تفاوت داشته باشد. همدلی یکی از مهم ترین توانایی هایی است که باید در محیط خانواده به کودکان القا شود. نه به این معنا که به آن ها آموزش دهیم، بلکه به این معنا که همدلی را در محیط خانواده سرشار کنیم زیرا کودکان همدلی را با مشاهده رفتارهای همدلانه از دیگران، خصوصاً والدین، یاد می گیرند و این مهارت در وجود آن ها نهادینه خواهد شد.
بیشتر بخوانید: چگونه همدلی را به کودکان آموزش دهیم؟
همدلی زمانی ایجاد می شود و تاثیر مثبتی خواهد داشت که تفاوت های فردی را مدنظر قرار دهید و همواره به دیدگاه های دیگران احترام بگذارید. تفاوت های بین فردی یکی از عوامل تاثیر گذار بر روی روابط همدلانه است بنابراین باید به این تفاوت ها احترام بگذارید و تا جایی که می توانید برای همدلی کردن با فرد دیگری، خود و تفکرات را به تفکرات او نزدیک کنید تا بتوانید از دیدگاه او به مسائل بنگرید.
دیدگاهتان را بنویسید