دلایل ناتوانی دانشجویان در نوشتن پایان نامه

بدون شک نوشتن پایان نامه یکی از سخت ترین و پر زحمت ترین مراحل دوران تحصیل در دانشجو می باشد. در سال های گذشته با پایان نامه های بی محتوا و بدون هدف مشخصی رو به رو شده ایم که کیفیت لازم برای تبدیل شدن به یک پایان نامه را نداشته اند. در این جا، به بررسی دلایل ناتوانی دانشجویان برای نوشتن پایان نامه خواهیم پرداخت.
بیشتر بخوانید: آموزش استخراج مقاله از پایان نامه
فردی که وارد دوره تحصیلات تکمیلی می شود، پس از گذشت چند ترم و گذراندن ده ها واحد درسی، حال به مرحله نوشتن پایان نامه می رسد. نوشتن پایان نامه نیازمند انجام پژوهش و مطالعه دقیق در مورد یک حیطه خاص می باشد که متاسفانه بسیاری از دانشجویان به دلایل مختلف این کار را انجام نمی دهند. از جمله این دلایل می توان به موارد زیر اشاره کرد:
-
فقدان روحیه پژوهش و انگیزه در دانشجو
دانشجویی که به تحقیق و پژوهش رغبتی ندارد، قاعدتاً توان کافی برای نوشتن پایان نامه در یک زمینه تخصصی را نخواهد داشت بنابراین گاهی تنها با جمع کردن مطالبی، یک پایان نامه بی کیفیت را ارائه می دهد یا این که آن را رها می کند.
-
دانشجو، موضوع نادرستی را برای پژوهش انتخاب می کند
گاهی دانشجو در اوایل ورود به دوره تحصیلات تکمیلی (مخصوصاً کارشناسی ارشد) به علت آشنایی نداشتن نسبت به روش تحقیق و نحوه انجام پژوهش، موضوعی را انتخاب می کند که بعد از مدتی مطالعه بر روی آن، به این نتیجه می رسد که به آن علاقه ای ندارد.
-
ضعف در زبان انگلیسی
بسیاری از دانشجویان و دانش آموزان در کشور ما با مشکل ضعف در زبان انگلیسی رو به رو هستند. دلایل مختلفی برای این ضعف از جمله سیستم آموزشی نامناسب، وجود دارند. ضعف در زبان انگلیسی عاملی برای توجیه ناتوانی دانشجویان در نوشتن پایان نامه است، زیرا تسلط به زبان انگلیسی یکی از توانایی های لازم برای امر پژوهش و تحقیق است.
-
ناتوانی در جستجوی اینترنتی مقالات و منابع
دانشجویان در زمانی که پایان نامه خود را می نویسند، نیاز به جستجو در میان مقالات چاپ شده، پیدا کردن منابع از طریق اینترنت و … دارند. بسیاری از دانشجویان در جستجوی اینترنتی مقالات و منابع پایان نامه خود ضعف دارند و این ضعف باعث می شود تا ناامید شوند و همواره از این شکایت می کنند که «نمی دانم چه چیزی را جستجو کنم» و جملاتی از این قبیل. بنابراین ناتوانی در جستجو یکی از موانع بر سر راه دانشجویان برای نوشتن پایان نامه است.
-
دانشجو با روش تحقیق و نحوه پایان نامه نویسی آشنایی ندارد
یکی از مهم ترین بخش های پایان نامه، روش تحقیق است. دانشجویی که روش تحقیق را به خوبی بلد نیست، در مرحله نوشتن پایان نامه از روش هایی نام می برد که مناسب با مقطع تحصیلی او نیست و این امر باعث می شود که کل کار او زیر سوال برود.
-
منابع محدود برای مطالعه
گاهی دانشجو موضوع و حیطه ای را انتخاب می کند که منابع در آن زمینه بسیار محدود و اندک هستند. از طرفی، پژوهش معمولاً با روش های جدید و نوین سر و کار دارد، و به همین دلیل دانشجو قادر به انجام ادامه پژوهش نیست و در نوشتن پایان نامه ناتوان خواهد ماند.
-
ضعف مالی دانشجو برای به انجام رساندن پایان نامه
در برخی رشته ها، مانند رشته های مهندسی، نوشتن پایان نامه شامل انجام تحقیقات آزمایشگاهی است که معمولاً بخشی از هزینه های این تحقیقات بر عهده دانشجو خواهد بود. بنابراین، اگر دانشجو قادر به پرداخت این هزینه ها نباشد، قاعدتاً نوشتن پایان نامه متوقف خواهد شد.
علاوه بر این مشکلات، می توان به بی ثمر بودن نتیجه پژوهش نیز اشاره کرد. اگر دانشجو به این نتیجه برسد که نتایج تحقیقاتش بی فایده هستند، انگیزه ای برای ادامه کار نخواهد داشت. البته، موارد حاشیه ای مانند تقلب در محتوای پایان نامه ها، فروش پایان نامه و مشکلاتی از این قبیل نیز در انگیزه دانشجویان برای نوشتن پایان نامه بی تاثیر نیستند. با توجه به موارد یاد شده، دانشجویی که قصد نوشتن پایان نامه را دارد باید با برنامه ریزی دقیق و تخمین هزینه های احتمالی و همچنین انتخاب موضوع مناسب، کار را شروع کند.
بیشتر بخوانید: آموزش ویراستاری ادبی پایان نامه
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
پایان نامه هم انجام میدهید؟