نکات مفید در مورد رزومه خوانی

برخی نکات مفید در مورد رزومه خوانی وجود دارند که به شما کمک می کنند تا از میان بسیاری رزومه موجود تعداد کمی را انتخاب کنید و به سرعت یکی را به عنوان بهترین رزومه برگزینید و با فرد نویسنده رزومه برای انجام مصاحبه تماس بگیرید. با استفاده از این نکات مفید در مورد رزومه خوانی می توانید بدون دردسر و در کمترین زمان ممکن رزومه ها را مطالعه کنید و تصمیم خود را برای استخدام فرد مورد نظر بگیرید.
بیشتر بخوانید: چگونه صحت اطلاعات مندرج در رزومه را بررسی کنیم؟
در گذشته برخی نکات توسط کارفرمایان در مورد ساختار رزومه به عنوان معیارهای مناسب بودن رزومه در نظر گرفته می شدند. از جمله این معیارهای قدیمی کیفیت لوازم التحریر مورد استفاده، طرح سند رزومه، و پاکت نامه ای که رزومه در درون آن فرستاده شده است بودند، اما امروزه با توجه به این که رزومه ها در قالب فایل های الکترونیکی ارسال می شوند، دیگر نیازی به در نظر گرفتن این نکات مفید در رزومه خوانی نیست.
نکات مفید در مورد رزومه خوانی
از جمله نکات مفید در مورد رزومه خوانی که شما باید مد نظر داشته باشید عبارتند از:
۱- صفحه مقدمه را مطالعه کنید.
در این جا باید معیار شما ارائه صحیح مطالب، بی نقص بودن متن از نظر املاء و گرامر، و میزان توجه متقاضی به جزئیات ارائه شده باشد. حال اگر متوجه شدید که متقاضی مورد نظر صفحه مقدمه در رزومه خود قرار نداده است، بنابراین این متقاضی مهارت رزومه نویسی نداشته است.
۲- برای به دست آوردن یک تخمین کلی از متقاضی، رزومه را مطالعه کنید.
برای این کار می توانید با یک نگاه به این نتیجه برسید که آیا متقاضی مورد نظر تجربه، شایستگی شخصیتی و دانش کافی را برای برآورده کردن انتظارات شما دارد یا خیر. در این مرحله نیز به دنبال غلط های املایی و گرامری، و توجه متقاضی به جزئیات باشید.
۳- در اولین مطالعه، به دنبال توانایی های و مهارت هایی از فرد متقاضی باشید که به راحتی دیده می شوند.
مثلاً اگر شما مدرک دانشگاهی نیاز دارید، باید در اولین نگاه به این نتیجه برسید که متقاضی مدرک دانشگاهی دارد یا خیر. اگر ندارد، باید رزومه را رد کنید یا آن را در لیست انتظار خود قرار دهید.
۴- شرح مربوط به کارهایی را که متقاضیان قصد دارند در قالب شغل جدید خود انجام دهند، مطالعه کنید.
آیا این ادعاها مربوط به جایگاه شغلی شماست یا بیان کننده شغل های دیگر است؟ مثلاً رزومه هایی را که در آن ها از جملاتی مانند «من به دنبال یک شغل چالش برانگیز هستم تا بتوانم از مهارت های خودم استفاده کنم تا به رشد برسم» استفاده شده است، بلافاصله رد کنید.
۵- سعی کنید در ابتدا خلاصه بخش های تجربیات و توانمندی های متقاضی را مطالعه کنید.
اگر این اطلاعات در رزومه وجود داشته باشند، شما می توانید به سرعت خصوصیات مدنظر خود را در مورد فرد پیدا کنید.
۶- جدیدترین سوابق شغلی که توسط متقاضی عنوان شده اند را بررسی کنید.
در این جا می توانید میزان ارتباط رزومه متقاضی را با انتظارات خود از این فرد بیابید. این رزومه را در بخش «مطالعه بیشتر» قرار دهید.
۷- رزومه های منتخب را با معیارهای خود و همچنین با همدیگر مقایسه کرده و بسنجید.
۸- با متقاضیانی که به نظر برای جایگاه شغلی شما مناسب هستند تماس بگیرید. برنامه مصاحبه ای را تنظیم کنید تا با این متقاضیان جلسه حضوری نیز داشته باشید.
این نکات، پیکره اصلی و استانداردهایی را برای مطالعه کردن رزومه ها تشکیل می دهند. هر چه شما رزومه های بیشتری را مطالعه کنید، توانایی شما در این زمینه بالاتر خواهد رفت. بنابراین اگر این مهارت های رزومه خوانی را زیاد تمرین کنید، می توانید در مدت ۲۰ ثانیه یک رزومه را مطالعه کنید و به یک نتیجه گیری کلی و اولیه در مورد فردی که این رزومه را ارسال کرده، دست پیدا کنید. با استفاده از این نکات می توانید بهترین متقاضیان را از میان همه متقاضیان انتخاب کنید و در جایگاه شغلی خود به کار بگیرید.
بیشتر بخوانید: ۱۰ نکته که رزومه شما را جذاب تر می کند
دیدگاهتان را بنویسید