چگونه وارد نیروی انتظامی شویم؟

وارد شدن به نیروی انتظامی به نوعی ریشه در رویاهای دوران کودکی ما دارد و این علاقه دوران کودکی درصدی از جوانان را علاقه مند به استخدام شدن در نیروی انتظای می کند. البته در حال حاضر بانوان نیز می توانند به نیروی انتظامی وارد شوند و در این سازمان خدمت کنند. در این مقاله، روش های ورود به نیروی انتظامی را شرح داده ایم.
بیشتر بخوانید: روش های موفقیت در مصاحبه استخدامی
استخدام در نیروی انتظامی جمهوری اسلامی، براساس مصوبه مجلس شورای اسلامی بر دو نوع می باشد:
۱- استخدام مقطع درجه داری
در مقطع درجه داری معمولاً برادران پذیرفته می شوند و بانوان قادر به ورود به این بخش نیستند. البته طبق شرایط خاصی بانوان نیز در مقطع درجه داری پذیرش می شوند. افرادی که در یکی از رشته های نظری در دبیرستان مدرک دیپلم گرفته اند می توانند در صورت دارای بودن شرایط زیر، وارد مقطع درجه داری نیروی انتظای شوند:
- مدرک دیپلم
- حداقل معدل کل ۱۴
- حداقل سن ۱۸ و حداکثر سن ۲۲ سال
افرادی که این شرایط را دارند می توانند با مراجعه به مرکز استخدام ناجا در استان خود اقدام به ثبت نام کنند و در صورت پذیرش، دوره آموزشی آن ها شروع شده و بعد از اتمام این دوره مشغول به خدمت خواهند شد. وارد شدن به نیروی انتظامی از این روش در سال های اخیر بسیار رایج بوده است.
۲- استخدام در مقطع افسری
افرادی که شرایط سنی و مدرک تحصیلی مورد نیاز ناجا را برای استخدام در مقطع افسری دارند، باید ابتدا در آزمون ورودی ناجا شرکت کنند، اگر در این آزمون امتیاز لازم را کسب کنند می توانند برای انجام معاینات پزشکی و تست های جسمی به بهداری ناجا مراجعه کنند. سپس افراد به مصاحبه دعوت می شوند. مرحله آخر این فرآیند تحقیق در محل می باشد. اگر متقاضی همه این مراحل را با موفقیت پشت سر بگذارد، وارد دانشگاه افسری خواهد شد و بعد از گذراندن یک دوره ۴ ساله، وارد محل خدمت خود می شود.
- حداقل ۱۷۰ سانتی متر قد داشته باشند
- افراد از نظر جسمی باید سالم باشند
- سوء پیشینه در دستگاه قضایی نداشته باشند
مزایا و معایب استخدام شدن در نیروی انتظامی
همانند همه شغل های دیگر، استخدام شدن در نیروی انتظامی به عنوان افسر یا درجه دار نیز دارای مزایا و معایبی می باشد. به طور کلی، اولین مزیت آن استخدام دائمی شدن و دریافت یک حقوق ثابت ماهیانه به همراه برخی مزایای جانبی است. از جمله معایب آن نیز پایین بودن میزان دریافتی پرسنل و ایجاد برخی محدودیت ها در زندگی آن ها می باشد. از این رو شما زمانی که وارد نیروی انتظامی می شوید، دیگر هر کاری نمی توانید انجام دهید و باید مقید به قوانین نیروهای مسلح باشید.
به طور کلی، دو راه استخدام از طریق مقطع درجه داری و استخدام از طریق مقطع افسری برای وارد شدن به نیروی انتظامی در ایران وجود دارد. تفاوت این دو روش این است که افرادی که در مقطع افسری وارد نیروی انتظامی می شوند مانند دانشجویانی هستند که وارد دانشگاه می شوند، آن ها در دانشگاه افسری تحصیل می کنند و درجه آن ها نسبت به افرادی که از طریق درجه داری وارد نیروی انتظامی شده اند، بالاتر خواهد بود.
بیشتر بخوانید: آیا استخدام افراد سفارش شده کار درستی است؟
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
من شنیدم اگه دندون پر کرده داشته باشی قبولت نمی کنند البته یه زره کف پام صاف ولی بابام کارت ایثار گری داره وقرار کارت بسیج فعالم هم بگیرم به نظر شما قبول می شم