چگونه خود را معرفی کنیم ؟

شاید به نظر ساده باشد، اما معرفی کردن از جمله مهارت های موثری در ارتباطات اجتماعی است که بسیاری از افراد در مورد آن اطلاعاتی ندارند. فرقی نمی کند که شما خود را به یک نفر معرفی کنید یا تعداد مخاطبان شما زیاد باشند، در هر صورت نکاتی وجود دارند که باید در معرفی کردن خود رعایت کنید.
بیشتر بخوانید: چگونه سخنرانی کنیم؟
فرض کنید شما پشت یک تریبون ایستاده اید و حضار منتظر آشنا شدن با شما هستند. خیلی مهم است که شما چگونه خود را معرفی می کنید. بنابراین برای تحت تاثیر قرار دادن مخاطبان به نکات زیر توجه کنید:
۱- با سلام و یک معرفی کوتاه شروع کنید
اولین نکته در معرفی کردن خود به دیگران این است که صحبت های خود را به سلام کردن شروع کنید و سپس نام خود را بگویید. برای مثال برای معرفی کردن خود به یک نفر با جمله «سلام، من علی مرادی هستم» و برای معرفی به یک جمع با جمله «سلام مخاطبان عزیز، من علی مرادی هستم» شروع کنید. رعایت مبادی آداب در معرفی کردن شما به دیگران نشان دهنده تسلط شما بر رابطه های اجتماعی است.
۲- واضح، بلند و با اعتماد به نفس صحبت کنید
صدای ضعیف یکی از مهم ترین مشکلات برخی افراد چه در ارتباطات دو نفری و چه بیشتر می باشد. بنابراین خصوصاً در معرفی خود به یک جمع سعی کنید با صدای بلند صحبت کنید تا همه صدای شما را بشنوند. همچنین صدای بلند شما در معرفی خود به دیگران نشان دهنده آرامش درونی شما و جسارت شما در سخنرانی است.
۳- ارتباط چشمی را فراموش نکنید
برقرار کردن ارتباط چشمی با مخاطبان در هنگام معرفی کردن تاثیر بسیار مثبتی را در این آشنایی دارد. هرگز در هنگام معرفی کردن خود خیره نشوید، زیرا برقرار کردن ارتباط چشمی به معنای زل زدن به طرف مقابل یا یک نفر در یک جمع ۱۰ نفری نیست، بلکه به این معنی است که در حین معرفی کردن خود سرتان را به اطراف بچرخانید و به همه یک نگاه کلی کنید.
۴- اطلاعات مختصری در مورد خود ارائه دهید
زیاد صحبت کردن در معرفی کردن خود به دیگران خوب نیست. بنابراین در معرفی خود سعی کنید بسته به رابطه شما با مخاطبان علاوه بر نام و نام خانوادگی اطلاعات دیگری نیز مانند شغل، سن، رشته تحصیلی و … را در اختیار آن ها بگذارید. در معرفی خود کوتاه صحبت کنید نیازی نیست کل اطلاعات خود را در اختیار مخاطب یا مخاطبان خود قرار دهید.
۵- تن صدای خود را ثابت نگه دارید
گاهی به علت استرس تن صدای شما تغییر می کند و به هنگام معرفی، این پدیده آزار دهنده است. سعی کنید با اعتماد به نفس بالا و صدای بلند صحبت کنید تا تلاطم تن صدای شما زیاد به چشم نخورد.
توجه به این نکات در معرفی خود به دیگران بسیار موثر است. اگر خود را به یک جمع معرفی می کنید و در این جمع احساس می کنید که افرادی علاقه دارند که بیشتر با شما آشنا شوند یا حتی شما علاقه مند به آشنا شدن با افراد حاضر در جلسه هستید، سعی کنید صحبت ها را به صورت انفرادی ادامه دهید. در انتهای معرفی خود از مخاطبان خود تشکر کنید و به معرفی خود پایان دهید.
بیشتر بخوانید: چگونه استرس را مدیریت کنیم؟
دیدگاهتان را بنویسید