چگونه شرح وظایف بنویسیم؟

بعد از انجام مراحل مربوط به استخدام، ما نیاز به یک شرح وظایف مناسب داریم تا کارمند به کار گرفته شده با استفاده از آن بتواند کارهایی که به او محول شده را انجام دهد. بنابراین در واقع شرح شغل در بردارنده شرح وظایف است و شرح وظایف و شرایط احراز، هر دو خروجی تحلیل شغل می باشند. تفاوت واضحی که میان شرح شغل و شرح وظایف وجود دارد این است که شرح شغل قبل از استخدام نوشته می شود و شرح وظایف بعد از استخدام.
بیشتر بخوانید: چگونه شرایط احراز شغل را بنویسیم؟
زمانی که شما به عنوان کارفرما یا مدیر، یک کارمند را استخدام کردید، باید جلسه ای با وی تشکیل دهید و در این جلسه از او بخواهید که تمامی کارهایی را که خودش در حوزه وظایف خود می داند و قصد انجام دادن آن ها را دارد بر روی یک برگه یادداشت کند، سپس خودتان باید این موارد را با دقت مطالعه کنید و تغییراتی را که به نفع سازمان است بر روی آن اعمال کنید.
نقش مدیر یا کارفرما در اصلاح شرح شغل
اگر این کارمند شما موردی را فراموش کرده بود یا عمداً در حوزه وظایف خود یادداشت نکرده بود شما باید به آن اضافه کنید. دقت داشته باشید که اگر موردی در این لیست وجود داشته باشد که ارتباطی را حوزه کاری فرد استخدام شده نداشته باشد باید از لیست حذف شود. شما تا به این جا وظایف فرد استخدام شده را در سازمان تعیین کرده اید.
چه مواردی را در شرح شغل بنویسیم؟
حال وقت آن رسیده است که برای تحت کنترل درآوردن افراد و مدیریت آن ها چند مورد را به شرح وظایف اضافه کنید. این موارد عبارتند از:
- جایگاه شغلی مورد نظر از کدام مقام ها و پست ها دستور می گیرد.
- فرد استخدام شده به کدام پست ها می تواند دستور بدهد.
- فرد باید گزارش های چه افرادی را بخواند و به چه افرادی گزارش ارائه دهد.
- اگر روزی این فرد غایب باشد، جانشین او چه کسی خواهد بود.
- این فرد برای انجام وظایف خود نیاز به چه ابزارها و تجهیزاتی خواهد داشت.
شرح وظایف و شرایط احراز شغل از زیر مجموعه های شرح شغل هستند که باید قبل از استخدام آماده شوند. زمانی که کارمندی استخدام می شود، شرح وظایف به او داده می شود تا با استناد به آن وظایف خود را انجام دهد. در محیط های کاری امروزی، به دلیل مشغله های کاری، مدیران به ندرت وقت کافی برای نوشتن یک شرح وظایف کامل و بی نقص دارند، ولی در دست داشتن یک شرح وظایف مناسب می تواند نظم خوبی را به امور سازمان بدهد.
بیشتر بخوانید: تحلیل شغل چیست؟
دیدگاهتان را بنویسید