چگونه کودکی خلاق تر داشته باشیم؟

هر کودکی می تواند خلاق باشد و این که خلاقیت کودک در دوران کودکی شکوفا شود یا نه، بستگی به شما به عنوان پدر یا مادر این کودک دارد. البته کودکان از نظر قدرت خلاقیت با هم تفاوت دارند. هر کودکی از سن ۱ سالگی در بازی کردن با اشیاء مختلف خلاقیت خود را نشان می دهد اما چگونه کودکی خلاق تر داشته باشیم؟.
بیشتر بخوانید: موضوعات تحقیقاتی جدید در روانشناسی کودک
برای این که کودکی خلاق تر داشته باشید، باید نکات زیر را رعایت کنید:
۱- کودکان خود را تشویق کنید
گاهی باید کارهایی را به کودکان خود بسپارید و در ازای انجام دادن این کارها آن ها را تشویق کنید. حال این تشویق کردن می تواند لفظی باشد و هم می تواند به شکل دادن یک جایزه به کودک باشد. تشویق کردن کودک اولین راه برای شکوفا شدن خلاقیت او می باشد.
۲- زمانی را هر روزه به بهبود خلاقیت کودکان اختصاص دهید
سعی کنید هر روزه نیم ساعت تا یک ساعت از وقت خود را به انجام بازی های مختلف با کودک خود اختصاص دهید. این بازی می تواند کشیدن نقاشی، تجسم کردن، خواندن داستان های تخیلی و … باشد. در این زمان به کودک اجازه دهید تا تجسم کند، بسازد، تجربه کسب کند و در مورد مسائل مختلف از شما سوال کند. این کار به شکوفایی خلاقیت کمک می کند.
۳- کارهای خلاقانه را در حضور کودک انجام دهید
هر چند مطالعات گذشته ارتباط های معناداری را میان ژنتیک و خلاق بودن کودکان پیدا کرده بودند اما مطالعات اخیر نشان داده اند که ژنتیک نقش بسیار کمی را بر روی خلاقیت کودکان دارد، بنابراین به این نتیجه می رسیم که کودکان خلاقیت را از والدین خود یاد می گیرند. به همین دلیل، هر چه می توانید کارهای خلاقانه در حضور کودک خود انجام دهید.
۴- تخیل کودک خود را تقویت کنید
قوه تخیل یکی از مهم ترین ابعاد شخصیتی کودک است که تقویت آن منجر به خلاق تر شدن کودک می شود. سعی کنید با تماشا کردن فیلم های تخیلی مرتبط با سن کودک مانند فیلم هری پاتر، خواندن کتاب های افسانه ای برای او و … قوه تخیل کودک خود را تقویت کنید تا کودکی خلاق تر داشته باشید.
۵- کودک خود را آزاد بگذارید
به کودک خود دستور ندهید. چندین مطالعه نشان داده اند که وقتی والدین انتظارات زیادی از کودکان دارند، این کودکان دارای سطوح بسیار کمی از خلاقیت هستند. اما شما سعی کنید برعکس این کار را انجام دهید، انتظارات کمی را از کودکان خود داشته باشید تا سطح خلاقیت آن ها افزایش پیدا کند.
به طور کلی، والدین نقش اصلی را در رشد کودکان دارند. با این که بخشی از خلاقیت کودک ذاتی بوده و به ژنتیک مربوط است، اما بخش عمده ای خلاقیت اکتسابی است و در دوران کودکی شکوفا می شود. فراموش نکنیم که سن ۳۰ سالگی برای شکوفا کردن خلاقیت بسیار دیر است، بنابراین شما به عنوان والدین کودک خود وظیفه دارید این کارها را از یک سالگی کودک شروع کنید تا خلاقیت در همان ابتدا در کودک نمایان شود.
بیشتر بخوانید: مهارت های مورد نیاز برای یک مربی مهد کودک
دیدگاهتان را بنویسید