چگونه یک مقاله علمی پژوهشی بنویسیم؟

مقاله علمی پژوهشی یک اثر آکادمیک بر اساس ایده های یک پژوهش در مورد یک موضوع، به همراه تجزیه و تحلیل و تفسیر یافته های پژوهشی می باشد. از این تعریف، اصالت موضوع در مقالات علمی پژوهشی به چشم می خورد. برخلاف مقاله مروری، تاکید مقاله علمی پژوهشی بیشتر بر روی روش و تجزیه و تحلیل پژوهشگر است.
بیشتر بخوانید: چگونه یک مقاله مروری بنویسیم؟
در یک مقاله علمی پژوهشی، شما باید یک موضوع نسبتاً جدید در حوزه تخصصی خود در نظر بگیرید. سپس با استفاده از گام های زیر، شروع به نوشتن مقاله علمی پژوهشی خود کنید:
-
عنوان مقاله را انتخاب کنید
شما با توجه به مسئله طرح شده و روش های مورد استفاده برای تحلیل آن، یک عنوان مناسب برای مقاله انتخاب کنید. ارتباط عنوان با محتوا و روش به کار برده شده در مقاله از اهمیت بالایی برخوردار است. توجه کنید که در عنوان مقاله، هرگز نباید اشاره ای به نتیجه پژوهش کنید.
-
پرسشنامه ها را توزیع کنید (در صورت داشتن پرسشنامه)
اولین گام برای نوشتن یک مقاله علمی پژوهشی توزیع پرسشنامه ها و وارد کردن داده های آن در نرم افزار است. برای به دست آوردن نتایج عددی و معتبر در یک مقاله، توزیع کردن پرسشنامه از اهمیت بالایی برخوردار است.
-
مدل مورد نظر را حل کرده و نتایج تحلیل آماری را آماده کنید
دومین مرحله برای نوشتن یک مقاله علمی پژوهشی حل کردن مدل مورد مطالعه و به دست آوردن نتایج آماری معتبر از آن است. به این ترتیب شما می توانید با در دست داشتن نتایج و تحلیل آن ها، چکیده و متن مقاله خود را به
-
کلیدواژه ها را انتخاب کنید
نوع انتخاب کلیدواژه ها بسیار مهم است. این واژه ها را به صورتی انتخاب کنید که بیشترین ارتباط را با موضوع شما داشته باشند زیرا در مجلات مختلف، با استفاده از کلیدواژه ها مقاله شما را جستجو و مطالعه می کنند.
-
مقدمه را بنویسید
در بخش مقدمه باید مسئله خود را طرح و تشریح کنید و به خوبی ارزش مطالعه خود را بیان نمایید. این مقدمه باید به گونه ای نوشته شود که خواننده بعد از مطالعه آن، با موضوع پژوهشی شما آشنا شود و به ضرورت کار شما پی ببرد. این بخش را حداکثر در ۲ صفحه تنظیم کنید.
-
مبانی نظری و روش تحقیق را بنویسید
در بخش مبانی نظری باید به شرح مفاهیم، تاریخچه و تعاریف موضوع پژوهشی خود بپردازید. شما به عنوان یک پژوهشگر باید بر موضوع تسلط داشته باشید و در صورت نیاز، به مراجع معبر ارجاع دهید. در بخش روش تحقیق، حال با هر عنوانی که آن را بیان می کنید، باید روش های مورد استفاده در کار خود را شرح دهید. این روش ها ممکن است متعلق به شما باشند، در این صورت روش را بیشتر شرح دهید تا خواننده راحت تر آن را درک کند.
-
نتیجه گیری را بنویسید
در بخش نتیجه گیری باید به صورت خلاصه نتایج حاصل از کار خود را ارائه دهید. در این بخش معمولاً پژوهشگر نتایج خود را با نتایج به دست آمده در مطالعات قبلی مقایسه می کند. همچنین می توانید در این بخش پیشنهادهایی را برای مطالعات آینده ارائه دهید.
-
چکیده را بنویسید
چکیده بخشی از مقاله است که نسبت به دیگر بخش ها، بیشتر مطالعه می شود. در بخش چکیده معمولاً باید در ۱۵۰ الی ۲۵۰ کلمه هدف، رویکرد و نتایج به دست آمده را به صورت خلاصه بیان کنید. نوع بیان شما در مورد روش ها و نتایج، بسیار تعیین کننده است.
نکته ای در نوشتن یک مقاله علمی پژوهشی حائز اهمیت است، توجه به نوع نوشتار و وجود یکپارچگی میان بخش های مختلف مقاله است. اگر قصد نوشتن مقاله خود به زبان انگلیسی را دارید، ابتدا آن را به زبان فارسی روان بنویسید، و سپس آن را به زبان انگلیسی برگردانید تا مفاهیم اصلی آن از بین نروند. پذیرفته شدن یک مقاله علاوه بر دارا بودن روش های نظری مناسب، تا حدود زیادی به نوع نگارش و سلیس بودن متن آن بستگی دارد. بنابراین، علائم نگارشی و دستور زبانی را به خوبی رعایت کنید.
بیشتر بخوانید: معرفی سایت های دانلود رایگان مقاله
دیدگاهتان را بنویسید