کاربرد واقعیت مجازی در معماری

با توجه به قدرت بالای واقعیت مجازی در شبیه سازی کردن یک محیط مجازی و ارائه آن به صورت بصری به کاربران، این فناوری می تواند کاربردهای بسیاری داشته باشد. یکی از زمینه هایی که واقعیت مجازی در آن بسیار کاربرد دارد حرفه معماری است که در این مقاله به کاربرد فناوری واقعیت مجازی در معماری پرداخته ایم.
بیشتر بخوانید: واقعیت مجازی چیست؟
۱- چرا از واقعیت مجازی در معماری استفاده می کنیم؟
زمانی که یک معمار قصد طراحی کردن یک پروژه بزرگ را دارد، ابتدا باید یک نمونه اولیه از آن را در معرض دید مشتری خود قرار دهد و پس از تایید مشتری کار طراحی خود را ادامه دهد. حالت واقعیت مجازی این کار بسیار آسان تر و زیباتر کرده است.
۲- نحوه استفاده از واقعیت مجازی در معماری
طراحان و معماران یک طرح اولیه به صورت واقعیت مجازی را از پروژه می سازند و در یک جلسه از مشتری می خواهند که با استفاده از هدست واقعیت مجازی طرح اولیه پروژه را به صورت شبیه سازی شده مشاهده کند که اگر مورد پسند مشتری بود، کار را تکمیل نمایند.
۳- کاربردهای واقعیت مجازی در معماری
واقعیت مجازی در زمینه های مختلفی کاربرد دارد اما شاید زیباترین و تسهیل کننده ترین کاربرد آن در معماری باشد زیرا یک هدست واقعیت مجازی، رویای به حقیقت پیوسته برای هر معماری محسوب می شود. تصور کنید بدون استفاده از واقعیت مجازی بخواهید این کار را انجام دهید، اولاً مشقت های زیادی را باید متحمل شوید و ثانیاً هرگز چیزی را که در ذهن دارید نمی توانید به مشتری خود منتقل کنید. بنابراین می توان گفت واقعیت مجازی انقلابی را در حوزه معماری ایجاد کرده است.
مثال:
به عنوان مثال، یک دکوراسیون داخلی را تصور کنید که با استفاده از فناوری واقعیت مجازی شبیه سازی شده است، تمامی جزئیات آن به صورت بصری در معرض دید مشتریان قرار خواهد گرفت و مشتری هر نظر و دیدگاهی که برای بهبود این طراحی دارد با معمار مطرح می کند، به این ترتیب معمار با انجام برخی اصلاحات در طرحی شروع به ساختن نمونه نهایی پروژه می کند بنابراین کار هر دو طرف آسان خواهد شد.
۴- آینده استفاده از واقعیت مجازی در معماری
شاید در چند سال آینده به توجه به رشد سریع فناوری، شاهد این باشیم که اکثر کارهای معماری با استفاده از هدست های واقعیت مجازی انجام می شود. این کار خیلی به صرفه تر هم از نظر زمانی و هم از نظر مالی است، بنابراین معماران نیز حتماً رغبت به این محصولات پیدا کرده و از آن ها در کارهای خود استفاده می کنند. در نتیجه آینده معماری به نوعی با واقعیت مجازی عجین شده است.
با توجه به این که واقعیت مجازی (VR) به زودی در تمامی خانه های مردم وجود خواهد داشت و تبدیل به یکی از سرگرمی های رایج مردم می شود، بنابراین کار کردن با آن کار سختی نخواهد بود و هر معماری قادر به یادگیری استفاده از آن می باشد. تنها چالشی که برای معماران در استفاده از این فناوری وجود دارد قیمت بالای هدست های واقعیت مجازی است که با گذشت کمی زمان قیمت آن ها نیز کاهش پیدا می کند و این چالش هم برطرف خواهد شد.
بیشتر بخوانید: انواع عینک های واقعیت مجازی
دیدگاهتان را بنویسید