کمالگرایی افراطی، عامل اضطراب

کمالگرایی افراطی، عامل اضطراب است و کمالگرایان افراطی دائماً به دنبال اهداف نامشخص و مبهم حرکت می کنند و همواره به دنبال بهترین ها هستند. فردی که مبتلا به اختلال کمالگرایی افراطی است، زندگی واقعی را دنبال نمی کند و برنامه های ناقص و گذرایی که برای زندگی دارد، باعث می شود که خودش و اطرافیانش از پای در آیند. در این مقاله نقش کمالگرایی افراطی در ابتلای افراد به اضطراب را بررسی کرده ایم.
بیشتر بخوانید: کمالگرایی در والدین په تأثیری بر تربیت فرزندان دارد؟
می دانیم که کمالگرایی افراطی دشمن پیشرفت بشر است. اما برای این که با استدلال به بررسی تاثیر کمالگرایی در اضطراب افراد بپردازیم، ابتدا ویژگی های افراد کمالگرا را بیان می کنیم و سپس عنوان می کنیم که چرا کمالگرایی افراطی، عامل اضطراب است.
خصوصیات افراد مبتلا به کمالگرایی افراطی
- این افراد انتظارات افراطی و غیر ممکن از خود دارند
- به شدت خودشان را نقد می کنند
- به سرعت حالت تدافعی می گیرند و معتقد هستند که اکثر بازخوردهایی که دریافت می کنند، شکل انتقادی دارد
- وسواسی هستند و نتایجی که کمتر از کمال باشند را نمی پذیرند
- ترس از شکست در این افراد باعث از بین رفتن باور به توانایی های خود برای موفق شدن می شود
- قادر به تحمل کردن استرس ناشی از انتظارات افراطی و غیر منطقی از خودشان نیستند
کمالگرایی افراطی، عامل اضطراب
کمالگرایی افراطی رفتارهایی را در افراد ظاهر می کند که منجر به ایجاد اضطراب در افراد می شود. این افراد همواره به فکر این هستند که چه کاری انجام دهند تا شرایط را بهتر کنند و این دغدغه، اضطراب شدیدی را به آن ها می دهد. بنابراین یکی از مهم ترین دلایل ابتلا به اضطراب همان خصوصیات کمالگرایانه افراد می باشد.
همانطور که از موارد بالا پیداست، افرادی که دچار کمالگرایی افراطی هستند دائماً تحت فشار و استرس می باشند. بنابراین رابطه معناداری میان اضطراب و کمالگرایی افراطی وجود دارد و این رابطه یک رابطه مثبت می باشد. به این معنا که هر چه سطح کمالگرایی افراطی در افراد بیشتر باشد، میزان اضطرابی که در زندگی روزمره به آن ها وارد می شود، بیشتر خواهد بود. پس یک رابطه یک طرفه بین کمالگرایی افراطی و اضطراب برقرار است، یعنی کمالگرایی افرادی منجر به اضطراب می شود.
بیشتر بخوانید: پرسشنامه کمالگرایی مثبت و منفی
دیدگاهتان را بنویسید