گروه درمانی برای چه اختلال هایی مناسب است؟

روش گروه-درمانی (Group Therapy) روشی است که روانشناس در آن به جای تمرکز بر روی یک نفر، بر روی یک گروه از افرادی که با هم در حال بحث و گفتگو هستند سر و کار دارد. این روش در سال های اخیر بسیار موثر واقع شده است و برخی از اختلال ها را به خوبی درمان می کند. بنابراین درمان اختلالات با این روش امروزه یکی از روش های درمانی محسوب می شود.
بیشتر بخوانید: روند گروه درمانی افسردگی
ولی آیا همه اختلالات با استفاده از گروه درمانی قابل درمان هستند؟ با این که نمی توان به این سوال پاسخ قطعی داد ولی منظور از درمان اختلالات با گروه-درمانی، درمان نوع خاصی از اختلالات است نه همه آن ها. بنابراین در ادامه به تعدادی از اختلالات و درمان آن ها با گروه درمانی اشاره می کنیم.
از جمله اختلالاتی که توسط گروه درمانی قابل درمان هستند می توان به موارد زیر اشاره کرد:
۱- اختلال اضطراب
اختلال اضطراب (Anxiety Disorder) از جمله اختلال هایی است که صحبت کردن در مورد آن با دیگران و شنیدن توصیه هایی از سوی آن ها در شما تضعیف خواهد شد. بنابراین می توانید با استفاده از گروه درمانی اختلال اضطراب را در چند جلسه درمان کنید.
۲- اختلال هراس (پانیک)
اختلال هراس (Panic Disorder) با وحشت ناگهانی به سراغ فرد مبتلا می آیند و فرد بیمار مدام از این می ترسد که این وحشت مجددا از راه برسد. این اختلال نیز از جمله اختلال هایی است که با گروه درمانی و پشتیبانی افراد دیگر قابل درمان است.
۳- اختلال افسردگی
همانطور که در مقاله «روند گروه درمانی افسردگی» عنوان شد، یکی از رایج ترین روش های درمان افسردگی (Depression Disorder) استفاده از روش گروه-درمانی است. همچنین درمان افسردگی و اعتیاد از جمله مهم ترین کاربردهای گروه درمانی هستند.
۴- مشکلات خانوادگی
بسیاری از افرادی که مشکلات خانوادگی دارند برای درمان آن ها به استفاده از روش های خانواده درمانی روی می آورند. اما یک روش دیگر نیز برای به نام گروه درمانی وجود دارد که شما با شرکت در گروه ها و صحبت کردن با دیگران، مشکلات خانوادگی خود را حل می کنید.
۵- اعتیاد
شاید بتوان گفت که پرکاربردترین مورد استفاده از گروه درمانی، ترک اعتیاد است. همانطور که شاهد هستیم در سال های گذشته بسیاری از مراکز ترک اعتیاد از روش گروه درمانی برای ترک اعتیاد استفاده می کنند.
همچنین در صورتی که شما یکی از اختلال های زیر را بلند مدت در خود داشته باشید، گروه-درمانی برای شما موثر نخواهد بود:
۴- اختلال شخصیتی اسکیزوئید شدید
۵- اختلال شخصیتی جامعه ستیز
۶- اختلال بیمار انگاری
۷- اختلال خودشیفتگی
برخی از گروه هایی که برای استفاده از گروه-درمانی به آن ها مراجعه می کنید، مختص درمان یک نوع مشخص از اختلال، مانند افسردگی، هستند اما برخی از این گروه ها نیز ترکیبی هستند. برای درمان اختلال خود توصیه می کنیم که در گروه های تخصصی شرکت کنید و در کنار گروه-درمانی نیز، به صورت انفرادی به روانشناس مراجعه کنید زیرا ممکن است برخی از چیزها را نتوانید در جمع بگویید.
بیشتر بخوانید: قوانین کلی برای گروه درمانی
دیدگاهتان را بنویسید