یک تیم مذاکره قوی شامل چه نقش هایی است؟

یک تیم مذاکره زمانی در کار خود موفق خواهد شد که نقش افراد در آن به صورت دقیق تعریف شده باشند. هر یک از این افراد باید دارای مهارت های مذاکره مشخصی باشند و بتوانند به صورت گروهی و هماهنگ با هم کار کنند تا نتیجه مطلوب از مذاکره حاصل شود و این تیم را یک تیم مذاکره قوی بدانیم.
بیشتر بخوانید: مکاتب اخلاقی و کاربرد آن در مذاکره
هر تیم مذاکره قوی شامل نقش های مختلفی است. در ادامه ما به نقش های مختلف موجود در تیم های مذاکره اشاره کرده و در مورد هر کدام مختصری توضیح می دهیم:
-
رهبر
رهبری یک نقش تعیین کننده در هر تیم مذاکره موفق است. رهبر فردی است که نسبت به بقیه اعضای تیم تجربه بیشتری در امور مذاکره دارد. مدیریت کردن یک مذاکره و نظرسنجی و رای گیری گروهی از وظایف یک رهبر است.
بیشتر بخوانید: اهمیت رهبری در مذاکره
-
نقش خوب
نقش خوب گروه به فردی داده می شود که نسبت به بقیه اعضای گروه دوست داشتنی تر، خوش اخلاق تر و منطقی تر باشد و بتواند توجه طرف مقابل مذاکره را به خود جلب کند. این فرد باید با طرف مقابل همدلی داشته باشد و با حفظ ظاهر به گونه ای خود را نشان دهد که طرف مقابل حس کند این فرد تمایل به موفقیت آن ها دارد.
-
نقش بد
در یک تیم مذاکره قوی نقش بد بر عهده فردی است که باید به گونه ای رفتار کند که طرف مقابل مذاکره حس کند بدون این فرد توافق زودتر صورت می گیرد. این فرد باید در صورت لزوم از ادامه مذاکره جلوگیری کند، طرف مقابل را نقد کند، و با جنگ روانی روحیه طرف قابل را تضعیف نماید.
-
نقش مستقل
نقش فرد مستقل به عهده کسی قرار داده می شود که تخصص در زمینه ای دارد. این فرد باید برای فهم بهتر مسئله با استفاده از تخصص خود در جلسه مذاکره حضور داشته باشد و صحبت های تیم مذاکره مقابل را به دقت مورد تجزیه و تحلیل قرار دهد. این کار می تواند عقیده یا نظر تیم مقابل نسبت به یک مسئله را برای فرد نقش مستقل فاش کند.
-
نقش تحلیل گر فنی
فردی که در یک تیم مذاکره نقش تحلیل گر فنی را بر عهده دارد، هیچ مذاکره مستقیمی را انجام نمی دهد، بلکه به اعضای تیم خود اطلاعات فنی می دهد و به سوالات آن ها پاسخ می دهد. در واقع یک تحلیل گر فنی در مذاکره، نقش منبع اطلاعاتی هر تیم را عهده دارد.
شما نیز بدون داشتن یک تیم مذاکره موفق، هیچ نتیجه ای از یک مذاکره کسب نخواهید کرد. تیم مذاکره موفق تیمی است که دارای نقش های منظم باشد. هر یک از این نقش ها باید وظیفه خود را به صورت دقیق انجام دهد تا یک کار تیمی خوب، منجر به یک نتیجه خوب شود. البته در صورت کم بودن تعداد اعضای تیم، می توان دو یا سه نقش را به عهده یک نفر قرار داد. توجه داشته باشید که این نقش ها در تیم های مختلف، عناوین متفاوتی دارند اما چیزی که در یک تیم مذاکره اهمیت دارد این است که هر وظیفه ای به یک نفر واگذار شود.
بیشتر بخوانید: مذاکره اصولی چه ویژگی هایی دارد؟
دیدگاهتان را بنویسید