یک مدرس چه مهارت هایی باید داشته باشد؟

یک مدرس مسئولیت های زیادی را بر عهده دارد که بسته به جو کلاس درسی، متغیر هستند. اما اگر برای موفقیت در انجام این مسئولیت ها و افزایش یادگیری دانش آموزان، مدرس نیاز به مجموعه ای مهارت ها دارد. این مهارت ها، به مدرس کمک می کنند تا به جای گذران وقت در کلاس درس، به دنبال موفقیت بیشتر در این کار باشد.
بیشتر بخوانید: مهارت های مورد نیاز برای یک مربی مهد کودک
در این مقاله به مهارت های مورد نیاز برای یک مدل اشاره می کنیم و در مورد هر یک مختصری توضیح می دهیم تا بیشتر با این جایگاه شغلی و ملزومات آن آشنا شوید.
مهارت های مورد نیاز برای یک مدرس
-
صبور باشد
از آنجایی که یک مدرس با طیف وسیعی از دانش آموزان با استعدادها و اخلاق مختلف سر و کار دارد، بنابراین باید در تدریس به آن ها بسیار صبور باشد. صبور بودن مهارتی است که به مدرس کمک می کند تا روش های یادگیری مختلف را امتحان کند و بعد از پیدا کردن روش مناسب، سعی در افزایش توانایی دانش آموز داشته باشد.
-
خلاق باشد
مدرس موفق کسی است که خلاقیت را سر لوحه کار خود قرار می دهد. خلاقیت مهارتی است که مدرس را قادر به استفاده از کمترین میزان منابع به بهترین روش می کند. مدرس خلاق از روش های تدریس مختلف و نوین برای ارضای نیازهای دانش آموزان استفاده می کند.
-
سازگار باشد
مدرس هر سال با دانش آموزان جدیدی آشنا می شود، و هر دانش آموز جدید نیز با خود چالش ها و فرصت های جدیدی را به همراه دارد. مدرس باید از مهارت سازگاری خود کمک بگیرد تا نسبت به تغییر دادن رویکردهای تدریس خود در صورت نیاز، انعطاف پذیر باشد.
-
قدرت برقراری ارتباطات بالایی داشته باشد
مهارت ارتباطات، در امر تدریس از اهمیت ویژه ای برخوردار است. این برقرار ارتباط می تواند با همکاران، مدیران، دانش آموزان و والدین آن ها باشد، در هر حالتی، یک مدرس باید مهارت های ارتباطاتی خارق العاده ای داشته باشد تا او را به عنوان یک مدرس خود بشناسند و بتواند اطلاعات مد نظر خود را به دانش آموزان منتقل کند.
-
خود-آگاه باشد
خود-آگاهی مهارت مهمی برای یک مدرس خوب است. این مهارت ما را قادر می سازد تا به عنوان یک مدرس از توانایی های واقعی خود آگاه باشیم. یک مدرس خوب باید همواره از خود سوال کند که آیا روش های تدریس من درست است؟ آیا حرف هایی که من می زنم منطقی است؟ و …
مهارت های بسیاری وجود دارند که می توان برای روی کاغذ در مورد آن ها بحث کرد، اما اگر شما یک مدرس هستید یا قصد ورود به این حیطه را دارید، اولین ویژگی شما باید اخلاق باشد. اخلاق خوب شما را تبدیل به یک مدرس گشاده رو می کند و دانش آموزان راحت تر با شما وارد کارهای گروهی و گفتمان های درسی خواهند شد. بنابراین علاوه بر داشتن مهارت های یاد شده، همواره سعی کنید نسبت به کلاس درسی خود متعهد باشید و دانش آموزان را در بحث های کلاسی مشارکت دهید.
بیشتر بخوانید: مهارت های مورد نیاز برای یک روانشناس
دیدگاهتان را بنویسید